Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: η κυβέρνηση των «αρίστων» υποβαθμίζει και διαλύει τα δημόσια σχολεία στη Δυτική Αθήνα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022



Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας – και όχι μόνο – δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση και επιχειρεί την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

Αυτό αποδεικνύεται και από την επιχειρούμενη, δια του γνωστού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συστέγαση του 11ου ΓΕΛ και 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, γεγονός που θα υποβαθμίσει έτι περαιτέρω την παρεχόμενη εκπαίδευση.


Αυτό αποδεικνύεται και από την τεράστια αδιαφορία που επέδειξε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Υπουργός, στο μείζον ζήτημα που προέκυψε με την έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.


Αυτό αποδεικνύεται και από τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, στο «πνεύμα» των νόμων Κεραμέως-Μητσοτάκη. Συγχωνεύσεις τμημάτων που εφαρμόστηκαν ή επιχειρήθηκε και επιχειρείται να εφαρμοστούν σε τόσα

άλλα δημόσια σχολεία της Δυτικής Αθήνας, στο Ίλιον, στους Αγίους Αναργύρους, στο Χαϊδάρι κτλ.


Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που εφαρμόζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο να πετιούνται στην κυριολεξία εκτός Δημόσιων Πανεπιστημίων. Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τα σχολεία μας με τεράστια κενά και ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη. Έχουμε απέναντί μας μια επικίνδυνη Υπουργό που όχι μόνο εγκατέλειψε τα δημόσια σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, αλλά εν μέσω αυτής με νόμο αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως έχουμε απέναντί μας έναν ανεκδιήγητο πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει να απαξιώνει καθημερινά τη Δυτική Αθήνα, μιλώντας και κάνοντας λόγο, με πλήρως απαξιωτικό ύφος και λόγο, για τους «ψυκτικούς από το Περιστέρι», αποδεικνύοντας πόσο αγνοεί, πόσο μακριά βρίσκεται από τους ανθρώπους, τους μαθητές, τους γονείς του μόχθου και της ελπίδας, του αγώνα και της αξιοπρέπειας εδώ στα Δυτικά.

Απέναντι σε αυτήν την νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη κυβέρνηση οφείλουμε να προτάξουμε τους συλλογικούς, ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μια γροθιά, οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να ζητήσουμε την αναβάθμιση των σχολείων μας, των δημόσιων σχολείων, όλων των σχολείων στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων. Να στηρίξουν τις διεκδικήσεις του Γονεϊκού Κινήματος για αξιοπρεπή, αναβαθμισμένα και με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση δημόσια σχολεία.




Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτούς που απαξιώνουν, που μαυρίζουν το μέλλον των μαθητών, πνίγουν το μέλλον των παιδιών μας.
Καμία υποβάθμιση, καμία συγχώνευση – Αξιοπρεπή σχολεία για όλους τους μαθητές

Κανένα σχολείο χωρίς ρεύμα, καμία τάξη χωρίς θέρμανση – Αύξηση των κονδυλίων για να την κάλυψη όλων των αναγκών
Νέο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την ενεργειακή αναβάθμιση και θωράκιση όλων των σχολείων της Δυτικής Αθήνας


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θεματική Επιτροπή Γονεϊκού Κινήματος

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας