Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: Χωρίς προσωπικό το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2022



Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας  Κρίτων Αρσένης
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Χωρίς προσωπικό το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με εμβαδό περίπου 1.200 στρέμματα, εκτείνεται μεταξύ των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πνεύμονα πράσινου στην Αττική. Τα πρώτα χρόνια μετά τη δημιουργία του, την ευθύνη είχε ο φορέας «Οργανισμός Αθήνας». 


Στη συνέχεια, το ανέλαβε ο Μητροπολιτικός Φορέας (Ελαιώνα, Κηφισού, Πάρκο «Τρίτσης») και το 2014 πέρασε στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής. Ο Φορέας Διαχείρισης βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε κατάσταση διοικητικής ανυπαρξίας και οικονομικής κακοδιαχείρισης, το δε Πάρκο σε εγκατάλειψη, έρμαιο σε καταπατήσεις και βανδαλισμούς.

Με τον Ν. 4635 (ΦΕΚ 167/Α/30.10.2019) άρθρο 204 αποφασίστηκε η αποκεντρωτική μεταφορά εποπτικής αρμοδιότητας του Μητροπολιτικού Πάρκου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην οικεία Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την περαιτέρω αυτοδιοικητική του λειτουργία. Παρά ταύτα όσον αφορά στην πρόσληψη του αναγκαίου βασικού προσωπικού εξακολουθεί να εξαρτάται από την κεντρική διοίκηση.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (αριθμ.52687/13845/11.7.2020) εγκρίθηκε Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του «Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» όπου ορίζει τον συνολικό αριθμό τακτικού, αποσπασμένου προσωπικού και ειδικών επιστημόνων σε 38 εργαζόμενους. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Δ. σας έχει γνωστοποιήσει κατ’ επανάληψη την απουσία τακτικού προσωπικού σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες του και τις συσσωρευμένες υπηρεσιακές εκκρεμότητες. Από τον Ιούλιο του 2020 το ΔΣ έχει επανειλημμένα αιτηθεί προς το Υπουργείο σας την κάλυψη όλων των αναγκαίων για τη σωστή λειτουργία θέσεων κλάδων Διοικητικού-Οικονομικού Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μηχανολόγων-Μηχανικών, Διοικητικού και εργατών καθαριότητας κ.α.


 Τον Ιούνιο εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εννέα (9) υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες προσπαθώντας να καλύψει την ολιγωρία του υπουργείου. Το Πάρκο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με προσωρινές λύσεις και πολλές αναθέσεις, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Ερωτάται ο Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει σε απάντηση των αλλεπάλληλων αιτήσεων του ΔΣ του Φορέα του Πάρκου για πρόσληψη προσωπικού; Γιατί εδώ και 3 χρόνια αφήσατε το πάρκο χωρίς προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού επιστημονικού προσωπικού το οποίο είναι αναγκαίο για τη λειτουργία και την αναπτυξιακή του μετεξέλιξη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα;


Δεσμεύεστε να κάνετε τις άκρως αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις καθώς υπάρχουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες για να λειτουργήσει βιώσιμα το Πάρκο μεσομακροπρόθεσμα;


Ο ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας