Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για τα ΑμεΑ

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023

 

Σε σύσκεψη προχώρησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ, ΚΟΒ Πρόνοιας του ΚΚΕ και οι Κομματικές Ομάδες Αναπήρων, Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ του ΚΚΕ στην οποία ομιλητές ήταν ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας, υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα και ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του ΔΣ της Πνελλήνιας Ομοσπονδίας Τυφλών και υποψήφιος βουλευτής της Ά Αθήνας.

Ανάμεσα στα άλλα σημείωσαν:
"Το εκβιαστικό δίλημμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός περί ακυβερνησίας ή σταθερότητας δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν. 

 

Όταν τα ΑμεΑ και οι χρονίως πάσχοντες ακούνε τη λέξη σταθερότητα πρέπει να σκέφτονται ότι σταθερά θα είναι μειωμένες οι αναπηρικές συντάξεις, σταθερά θα περικόπτονται οι θεραπείες, η κρατική χρηματοδότηση, σταθερά θα κλείνουν τα Ειδικά Σχολεία, σταθερά θα χρυσοπληρωνουν σε ιδιωτικές δομές για διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση και ψυχοκοινωνική στήριξη, σταθερά θα παραχωρούνται στο κεφάλαιο, σε ιδιώτες, ΜΚΟ και άλλους προνοιακές δομές και υπηρεσίες. 

Σε αυτο το δρόμο πορεύτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλο που μετέτρεψε τα ΚΕΠΑ σε σφαγεία και που στο όνομα της λειτουργικότητας κόπηκε η μία παροχή μετά την άλλη. Σε αυτό το δρόμο πορεύτηκε και παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ που έκλεισε το ΠΙΚΠΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι 222 ψήφοι του τρίτου μνημονίου που στηρίχθηκε από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στη δέσμευση το 50% των προνοιακών μονάδων να είναι ιδιωτικές και στη μείωση κατά 50% των όποιων παροχών (...) 


Όσον αφορά το θέμα της αποκατάστασης της οποίας οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την πανδημία COVID-19 και την ώρα που στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης τα κρεβάτια είναι λιγοστά και το θέμα έχει έρθει πολλες φορές στη Βουλή από το ΚΚΕ οι κυβερνώντες σταθερά ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος αυτή τη στιγμή αριθμει περί τα 3500 κρεβάτια με τιμές που στην καλύτερη των περιπτώσεων φτάνουν τα 1500 ευρώ το μήνα ενώ αν πρόκειται για αποκατάσταση παιδιού ή ανήλικου το κόστος μπορεί να φτάσει τα 6000 ευρώ το μήνα. 

Τα ιδια και χειρότερα στο θέμα της Ειδικής Αγωγής όπου οι ανάγκες υπολογίζονται σε 170.000 άτομα με το δημόσιο να μπορεί να καλύψει τις 33.000 στην καλύτερη των περιπτώσεων και τον ιδιωτικό τομέα να καλύπτει τις 50.000 από αυτές (...).

Μόνη λύση είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ που είπε την αλήθεια, πάλεψε μαζί με τη ΣΕΑΝ και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα για σύγχρονη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες αποκατάστασης, για 100 ευρώ αύξηση σε κάθε επίδομα. 

Με το ΚΚΕ γιατί μπορούν με μία άλλη εξουσία και διακυβέρνηση να προληφθούν ή να διαγνωστούν έγκαιρα διάφορα αίτια αναπηρίας, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από το μακελειό διαρκείας που γίνεται σε χώρους δουλειάς και αφήνει πολλούς σακατεμένους, να αναπτυχθούν όλες εκείνες οι υπηρεσίες που θα προστατεύσουν τους χρονίως πάσχοντες και τα ΑμεΑ."

 

 

 

Δελτίο τύπου

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας