Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακαλείται η άδεια χρήσης του κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με απόφαση Μενδώνη: Επιστολή του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2023

Το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ιδιοκτησίας ΥΠΠΟ, είχε παραχωρήσει στο σωματείο η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη το 1982

 

 

Με απόφαση της υπουργού πολιτισμού ανακλήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από το 1982. Σημειώνεται ότι, το κτίριο της οδού Ερμού, ιδιοκτησίας του υπουργείου πολιτισμού, είχε παραχωρήσει στο συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιολόγων η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

 Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ απέστειλε επιστολή προς την κ.Λίνα Μενδώνη που έχει ως εξής:

13/08/2023
Προς την κ.Λίνα Μενδώνη / ΥΠΠΟΑ
Κοινοποίηση: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ΜΜΕ κ.ά,
ΘΕΜΑ: Πρόταση για επανεξέταση της απόφασης  ως ΥΠΠΟΑ για την ανάκληση της παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα.
Κυρία Υπουργέ,
Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα.
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ ως περιβαλλοντικό, κοινωνικό και πολιτιστικό σωματείο με 200+ δράσεις για τον Πολιτισμό, οι οποίες έχουν καταγραφεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ  (ΑΜ Φορέα: 3358), και καταγεγραμμένο στο τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής (Αριθμός Φακέλου: 20014), έχει φιλοξενηθεί στο κτήριο του ΣΕΑ για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και έχει παρακολουθήσει αντίστοιχες άλλων φορέων στο χώρο.
Ενδεικτικά σας αναφέρω:
⦁    6-8 Μαρτίου 2013 έκθεση φωτογραφίας ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)
⦁    9 Μαρτίου 2013 ημερίδα με θέμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ. (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, την MONUMENTA για την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά).
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ έχει παρακολουθήσει στο κτήριο ΣΑΕ δεκάδες εκδηλώσεις άλλων φορέων  – αναφέρω μόνο την πιο πρόσφατη:
⦁    ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΤΩ, 14 Μαΐου 2023.
Κυρία Υπουργέ,
Σε μια εποχή που οι περιβαλλοντικές και οι πολιτιστικές αξίες δεν ανθοφορούν,
Σε μια εποχή που τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά σωματεία καθώς και γενικότερα η Κοινωνία των Πολιτικών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εύρεσης χώρων φιλοξενίας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων,
Σε μια εποχή που όλοι αναφέρονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στο Στόχο 17 (Συνεργασία για τους Στόχους) αλλά ελάχιστα κάνουν για αυτούς,
Σε μια τέτοια εποχή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων φιλοξένησε στην έδρα του εκδηλώσεις και δράσεις άλλων φορέων και συνέβαλε στην προβολή και στη διαφύλαξη των Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος.
Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση της παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας υπενθυμίζω μια προηγούμενη επιστολή που σας είχα στείλει για τη Μονή Δαφνίου, ως πρόεδρος τότε του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (22.02.2011) με δική σας απάντηση ως Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΤ (22.03.2011) -  άρα δεν είμαστε χθεσινοί ούτε ευκαιριακά ή αντιπολιτευτικά παρόντες.
Στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες,
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η απόφαση της υπουργού:

 

ΥΠΠΟ απόφαση

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας