Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Περιοδεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε Αιγάλεω και Χαϊδάρι – Στο επίκεντρο ακρίβεια και ιδιωτικό χρέος

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2026

Περιοδεία στις γειτονιές του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας και των τοπικών οργανώσεων βάσης.

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Ιερά Οδό, την πλατεία Εσταυρωμένου και τους γύρω πεζοδρόμους στο Αιγάλεω, καθώς και στην Στρ. Καραϊσκάκη και τη λαϊκή αγορά του Χαϊδαρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματίες της περιοχής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η ακρίβεια, οι λογαριασμοί ενέργειας, η συμπίεση των εισοδημάτων, οι χαμηλές συντάξεις, αλλά και το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, την οποία οι τράπεζες, τα funds και οι servicers πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα με επανυπολογισμό των οφειλών και πλήρη ενημέρωση των δανειοληπτών.
Σε γραπτή του δήλωση ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή την περιοδεία στη Δυτική Αθήνα ανέδειξε τις θέσεις του κόμματος για το ιδιωτικό χρέος:

"Η Νέα Αριστερά προτείνει για το ιδιωτικό χρέος:• τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Υποθηκευμένων Ακινήτων, ο οποίος θα αποκτά τα ακίνητα στις ίδιες τιμές που τα αγοράζουν τα funds, ώστε να προστατεύεται η περιουσία των πολιτών και να αποτρέπεται η τραπεζική λεηλασία. 

• Οι δανειολήπτες θα μπορούν να παραμένουν στο σπίτι τους ως κοινωνικοί μισθωτές με ενοίκιο προσαρμοσμένο στις οικονομικές τους δυνατότητες, ενώ θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα επαναγοράς της κατοικίας τους σε μεταγενέστερο χρόνο. 
• Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται ρητά νομοθετικά και οι ρυθμίσεις χρεών πρέπει να βασίζονται στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των οφειλετών.
• Πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος και ενιαίος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης όλων των ιδιωτικών οφειλών, με υποχρεωτική συμμετοχή τραπεζών, Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων, funds και servicers. Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές τους, και όχι τους όρους που επιβάλλουν μονομερώς οι πιστωτές.
• Είναι αναγκαία η αυστηρή εποπτεία των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers), με δεσμευτικό Κώδικα Συμπεριφοράς, υποχρεωτική πρόταση βιώσιμης ρύθμισης πριν από κάθε πλειστηριασμό, εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος και ουσιαστικές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης. 
Μόνο έτσι μπορούν τα νοικοκυριά να βγάλουν τη θηλιά του ιδιωτικού χρέους που τους προκαλεί ασφυξία".

Η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Νέας Αριστεράς στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, με στόχο τη διαρκή επαφή με τους πολίτες και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας