Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εθνικό συμβούλιο κατά των ναρκωτικών: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2021

 

 



Την άμεση απόσυρση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ζητά το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), ο οποίος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί ευθεία επίθεση από την κυβέρνηση στον χαρακτήρα, στη δομή, στη λειτουργία αλλά και την αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ.

Συγκεκριμένα:


Αλλάζει τον χαρακτήρα της ίδιας της θεραπευτικής διαδικασίας του ΚΕΘΕΑ, καθώς εντάσσει τη «μείωση της βλάβης» στους σκοπούς του, σε μία εποχή μάλιστα που ο πληθυσμός στον οποίο απευθύνονται τα υποκατάστατα (χρόνιοι χρήστες οπιοειδών) συνεχώς μειώνεται.


Μετατρέπει τη θεραπευτική κοινότητα, τον θεμέλιο λίθο του ΚΕΘΕΑ σε ένα μόρφωμα που ονομάζει «Διεύθυνση Κλινικών Εφαρμογών», μέσω του οποίου καταργούνται ή συγχωνεύονται αυτοτελείς μονάδες, που ήταν εξειδικευμένες σε ειδικούς πληθυσμούς ή είδη εξάρτησης. Παράλληλα, αναπαράγει την αναχρονιστική ιατρικοποίηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, ενώ θέτει τις βάσεις για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ «λειτουργικού και μη λειτουργικού χρήστη». Συγκεκριμένα, «μη λειτουργικοί» χρήστες θα θεωρούνται μόνο οι εξαρτημένοι από οπιούχα, οι οποίοι θα συντηρούνται σε έναν «κοινωνικό θάνατο» από τα υποκατάστατα και «λειτουργικοί» οι χρήστες των άλλων ναρκωτικών, οι οποίοι θα «επιλέγουν», αν θέλουν να πάνε σε μία τέτοια «διεύθυνση». Ουσιαστικά, η πλειοψηφία των θεραπευτικών δραστηριοτήτων της κοινότητας καταργείται!


Συγχωνεύει και κλείνει μονάδες, εμβαθύνοντας τις λογικές κόστους - οφέλους μέσα στη θεραπεία. Το κάθε ΔΣ καλείται να παίρνει αποφάσεις με γνώμονα το οικονομικό «κόστος» και όχι τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα. Η ίδια πολιτική έχει μειώσει κατά 21% το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια κι έχει καθιερώσει συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αποτελούν εμπόδιο στη θεραπεία, η οποία βασίζεται στη σταθερή θεραπευτική σχέση!

Τέλος, το ΕΣΥΝ καλεί να μη γίνει ανεκτή από κανέναν η διάλυση του ΚΕΘΕΑ και απαιτεί:
Άμεση απόσυρση του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.
Άμεση κατάργηση της ΠΝΠ του 2019 που επιβάλλει διορισμό του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση και όχι από εκλογές.
Δημιουργία νέων παραρτημάτων του ΚΕΘΕΑ όπου υπάρχει ανάγκη και άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας