Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανάλγητη η κυβέρνηση απέναντι στους συνταξιούχους παίρνει πίσω τα αναδρομικά

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2021

Από τον κ.  Παναγιώτη Κουρουμπλή, Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ανακοινώθηκε:


Το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους συνταξιούχους επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, κατά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την φορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2020.

Ο κ. Κουρουμπλής θύμισε ότι ένα εκατομμύριο και πλέον συνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πήραν αναδρομικά 11μήνου (6 μήνες από το 2015 και 5 μήνες από το 2016) για περικοπές που είχαν ψηφιστεί το 2012. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε συνολικά με την απόφαση του ΣΤΕ αφαιρώντας τα δώρα και τις άδειες από το ποσό των αναδρομικών που κατέβαλε. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση με τους νόμους 4714 (αρ. 114) και 4734 κατάργησε την αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υποχρεώνει τους συνταξιούχους να υποβάλλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις για το 2015 και 2016, με αποτέλεσμα και να πληρώσουν χρήματα στους λογιστές και να φορολογηθούν με έως και 44% αντί του 20% της αυτοτελούς φορολόγησης. «Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παίρνει πίσω όσα έδωσε», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους και έχει ήδη καταβάλλει τα αναδρομικά ως όφειλε. Στην επιμονή του κ. Κουρουμπλή για αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις για να φορολογηθούν. Είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει και στο παρελθόν δώσει την ίδια απάντηση.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα με την απόφαση 618/21 του ΣΤΕ, η οποία δικαιώνει 70.000 συνταξιούχους στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα για την περίοδο 2009-2014. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει.


Αθήνα, 25 Ιουνίου 2021

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας