Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνταξιουχοι αιγαλεω χαιδαριου και αγ βαρβαρας-ΠΑΜΕ: Συγκεντρωση στο Συνταγμα στις 6 Απριλιου

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2022

 

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων
Ανακοίνωση για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού 21 Μάρτη

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας βρίσκει τους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου εν μέσω ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε για τα συμφέροντα των ρωσικών και των ουκρανικών, των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και των συμμαχιών τους.

Η τεράστια δύναμη πυρός που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή, με τα πυρηνικά οπλοστάσια σε επιφυλακή, με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, κάνουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου ακόμη μεγαλύτερο.

Οι χιλιάδες νεκροί, αλλά και τα εκατομμύρια προσφύγων αποτελούν ήδη μια τραγική πραγματικότητα, ενώ ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να σβήσουν τα σημάδια από την καταστροφή που άφησε πίσω η μανία των ιμπεριαλιστών για το κυνήγι του κέρδους.

Ο φασισμός σε αυτές τις συνθήκες εκκολάπτεται ακόμη πιο γρήγορα, αποτελεί συστατικό στοιχείο των μηχανισμών των ηγεσιών σε Ρωσία και Ουκρανία, που στηρίζουν φασιστικά τάγματα και άλλους εγκληματίες που παίρνουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, η χώρα μας βρίσκεται ξανά στο καμίνι των διεθνών ανταγωνισμών, εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στη δίνη πολέμων από τους οποίους οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν, αλλά βιώνουν συνεχόμενες κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στη χώρα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες και η απόφασή της να εμπλέκει τον λαό μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, την καθιστούν συνυπεύθυνη για το δράμα των ξεριζωμένων.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, με ελάχιστα ή ανύπαρκτα δικαιώματα, εκτεθειμένοι στην εργοδοτική και κρατική βία και αυθαιρεσία, με απαράδεκτες ταξικές διακρίσεις σε βάρος τους.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η όξυνση των ανταγωνισμών με νέες πολεμικές αναμετρήσεις φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουμε ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τη μετανάστευση και την προσφυγιά, αναπαράγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να βρίσκονται και αυτήν τη δύσκολη περίοδο σε συνεχή επαφή με τα συνδικάτα τους. Να σταθούν δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους Ουκρανούς πρόσφυγες, στους μετανάστες, στους ξεριζωμένους από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να δυναμώσουμε τη φωνή μας για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας για τους Ελληνες και μετανάστες για την ακρίβεια, καθώς και για τους χιλιάδες ξεριζωμένους και εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες επικίνδυνες συνθήκες, ιδιαίτερα στα hot spot των νησιών του Αιγαίου.

Να απομονώσουμε κάθε φωνή που ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να αθωώσει όσους βάζουν σε κίνδυνο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τη ζωή των εργατικών οικογενειών.

Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας