Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητες οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους δηλώνουν οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2022

 

Απαραίτητες οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους δηλώνουν οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

Συνάντηση είχαν στη Βουλή οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου, Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών, με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας (ΣΚΟΙΝΔΑΦ).

Ο ΣΚΟΙΝΔΑΦ συγκεντρώνει 2.000 εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε Κέντρα Κοινότητας, δομές παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικά Φαρμακεία) και δομές αστέγων (Ανοιχτά Κέντρα ημερήσιας φιλοξενίας και Υπνωτήρια).

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν το έργο που επιτελούν, όχι μόνον λειτουργώντας τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας η οποία σήμερα αυξάνεται πάλι με ραγδαίους ρυθμούς λόγω της ακρίβειας, της pενεργειακής κρίσης και πολύ χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και διότι υποκαθιστούν ουσιαστικά τις ανύπαρκτες ή σοβαρά υποστελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Οι κοινωνικοί επιστήμονες των δομών αυτών στελεχώνουν και τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας των δήμων, που σήμερα έχει αναδειχθεί η αναγκαιότητά της μετά από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που αποκαλύπτονται

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν επίσης ότι σήμερα, κατά δήλωση της κυβέρνησης, οι δομές καταπολέμησης της φτώχειας έχουν περιληφθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021-27. Παράλληλα όμως έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει μελέτη βιωσιμότητάς τους μέχρι το τέλος του 2024, χωρίς να διασαφηνίζεται αν αυτή θα επηρεάσει τη ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Οι Τομεάρχες διαβεβαίωσαν τα μέλη της διοίκησης του ΣΚΟΙΝΔΑΦ ότι γνωρίζουν το έργο που παρέχουν στους δήμους και θεωρούν δεδομένη την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2027. Και ότι, σε κάθε περίπτωση, η μελέτη της βιωσιμότητας θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία των δομών με εθνικούς πόρους μετά το 2027.

Δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθυνόμενοι σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Οικονομικών, προκειμένου να απαντήσουν εάν έχει ορισθεί ήδη η ομάδα επεξεργασίας της μελέτης βιωσιμότητας, εάν έχει ξεκινήσει η εκπόνησή της και κυρίως εάν δεσμεύονται να μην επηρεάσει η μελέτη βιωσιμότητας την ήδη εγκεκριμένη ένταξη των δομών αυτών στο ΕΣΠΑ 2021-27.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας