Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021.

Με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα πραγματοποιώντας εφαρμογές για την αντιμετώπιση της προνυμφοκτονίας.

Η εφαρμογή των ψεκασμών αφορά σε περιοχές περιαστικές και περιοχές υπερτοπικής σημασίας της αρμοδιότητας της ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ανδρέα Λεωτσάκου προχώρησε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 σε εφαρμογή προνυμφοκτονίας από εδάφους στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα Εσχατιάς. 

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 ο ψεκασμός από εδάφους συνεχίστηκε στο ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδόρεμα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με το έργο καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, ότι πρέπει και οι ίδιοι να προβούν στη λήψη μέτρων για την εξάλειψη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και όπου κρίνεται αναγκαίο να υλοποιούν έργα προνυμφοκτονίας εντός του αστικού ιστού περιοχών ευθύνης τους.

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας