Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντικη δενδροφύτευση με την συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία των όμορων δήμων στο Πάρκο Τρίτση

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2023

 

Γ. Πατούλης: «Το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή και οφείλουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να το προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού»


Ακόμη περισσότερο πράσινο αποκτά το Πάρκο Τρίτση με την περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Αττικής , κατά την οποία, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση με την συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία των όμορων δήμων.

Η δράση εντάσσεται τόσο στο συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την συνεχόμενη αναβάθμιση του Πάρκου Αντ. Τρίτσης, όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς.Οι μαθητές των σχολείων ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής φύτευσαν δενδρύλλια, προκειμένου να εμπλουτιστεί περαιτέρω η χλωρίδα του Πάρκου, αλλά και δίνοντας ένα μήνυμα για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής στις πόλεις μας αλλά και γενικότερα για την ανθρώπινη επιβίωση στον πλανήτη μας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνομιλώντας με τους μαθητές εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική δράση, αλλά και για την ενσυναίσθηση που επιδεικνύουν στα θέματα προστασίας της φύσης.«Η νέα γενιά γνωρίζει ότι η ζωή και η επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι άρρηκτα δεμένη από το πώς θα συμπεριφερθούμε απέναντι στο περιβάλλον. Με την σημερινή μας δράση, ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τη φύση και τονώνουμε το αίσθημα ευθύνης που έχουμε όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος. 


Το Μητροπολιτικό Πάρκο Αν. Τρίτσης είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς μπορούμε εντός του αστικού ιστού να δημιουργήσουμε οάσεις πρασίνου, αλλά κυρίως σημεία οικολογικής και περιβαλλοντικής αναφοράς. Ένα πάρκο που είχε αφεθεί στην τύχη του, σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό στολίδι της Αττικής. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, έχουμε δεσμευτεί πως με διαρκείς δράσεις στήριξης είμαστε.Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου


αποφασισμένοι να το καταστήσουμε την καρδιά της Αττικής, έναν παραδειγματικό τόπο ευζωϊας, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να διακρίνει και να απολαύσει τις αξίες του αθλητισμού, την επαφή με την φύση, την χαλάρωση και την απόδραση από τη βοή της πόλης. Συνεχίζουμε να αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής προς όφελος όλων των πολιτών. 
Ευχαριστώ θερμά την διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, βεβαίως τα σχολεία που βρέθηκαν σήμερα εδώ, και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Γ. Πατούλης.Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας