Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας. Δυτικής Αθήνας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Λώλου.

Κατηγορία: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2024

 

Πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.

 Προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας Βασίλης Λώλος αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής  Νίκο Χαρδαλιά

 Στον χαιρετισμό του ο Βασίλης Λώλος είπε τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για  την συμμετοχή σας στην συνεδρίαση, ιδιαιτέρως τον Αντιστράτηγο και Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας κο Γιώργο Μιχαλόπουλο, τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Σύμβουλους  για την τιμή που μας κάνουν και παραβρίσκονται μαζί μας για να μας καταθέσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους.

 

Θέλω να επισημάνω την ανάγκη και την σημασία της πρόληψης και της προστασίας των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές. Η εκπαίδευση των πολιτών για την πρόληψη των πυρκαγιών και όλων των φυσικών φαινομένων καθώς και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα βοηθήσει σημαντικά για την αντιμετώπιση τους. Η αντιπυρική περίοδος είναι ένας κρίσιμος χρόνος για την περιφέρεια μας καθώς η επικράτηση των πυρκαγιών αλλά και όλων των φυσικών καταστροφών μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες τόσο στην ανθρώπινη ζωή όσο και και στο φυσικό περιβάλλον, στις ατομικές περιουσίες και στην οικονομία.

 

Ως Περιφέρεια με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας Νίκο Χαρδαλιά, όλους τους συναδέλφους μου και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης δεσμευόμαστε για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών φαινομένων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνατοτήτων όταν μας ζητηθεί.

 

Θέλω να υπογραμμίσω την σημασία της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης μας με τους Δήμους, την Πυροσβετική Υπηρεσία και όλους τους φορείς στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας καθώς μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

 

 

 

Η συνεδρίαση  του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας αφορούσε αποκλειστικά  στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών καθώς και από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

 

 

 

Ξεκίνησε με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2023-24 και ακολούθως συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρεις θεματικές ενότητες:

 

Α) Σχεδιασμός και δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιάς ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

 

Β) Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλώση σεισμικών φαινομένων. Στην θεματική αυτή ενότητα  η εκπρόσωπος του Ο.Α.Σ.Π. κ. Θέκλα Θωμά η οποία  παρουσίασε μέσα από video τις δράσεις του Οργανισμού και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες.

 

Γ) Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκειας της αντιπυρικής περιόδου 2024.

 

 

 

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κος Λεωνίδας Μανωλάκος

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κος Θάνος Ασκητής που έκανε σημαντική παρέμβαση πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο,  η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κα Μαριάννα Τουμαζάτου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλοςγια θέματα Λειτουργίας ΚΤΕΟ κος Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, η Γραμματέας της Περιφερειακής Ομάδας κα Αθανασία Παπασπύρου. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των 7 Δήμων της Δυτικής Αθήνας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Τροχαίας,  του Δασαρχείου Αιγάλεω, του Βοτανικού Κήπου, του αρχαιολογικού χώρου «Μονή Δαφνίου, του ΑΔΜΗΕ, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), καθώς και Διευθυντές, Προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων τμημάτων της Περιφέρειας Αττικής (Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

 

 

 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την από κοινού συμφωνία για τον συντονισμό δράσεων και την ανάπτυξη πλαισίου συνεργατικότητας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του οργάνου στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΩΛΟΣ

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας