Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης στο EUMED, στο φόρουμ για τα Δ. Βαλκάνια και τις Βρυξέλλες

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021

 Μ. Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη

Αξιοσημείωτη και συνεχή δράση για την ενίσχυση και προβολή του ρόλου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεικνύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για το συμφέρον της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ήταν αυτός που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υποδέχθηκε τους αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των 9 χωρών του Νότου της ΕΕ (EUMED) την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Η Σύνοδος έγινε σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το διεθνές περιβάλλον, μετά τις εξελίξεις με τη συμφωνία AUKUS και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια της οποίας υιοθετήθηκαν δύο διαφορετικές Διακηρύξεις για τα ζητήματα αυτά. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της προπαρασκευαστικής Συνόδου των Υπουργών του EUMED, τον περασμένο Ιούνιο.Νωρίτερα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αναπληρωτή Υπουργού και στο πλαίσιο του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έλαβε χώρα το ειδικό φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στο Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης», με καλεσμένους όλους τους ομολόγους Υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.


Τέλος, διαδοχικές συναντήσεις είχε ο κ. Βαρβιτσιώτης στις Βρυξέλλες με τους Αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και Maroš Šefčovic, καθώς και με τον Επίτροπο για τη Γειτονία και την Διεύρυνση Oliver Vàrhelyi και τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Virginijus Sinkevicius. Την ατζέντα των θεμάτων τους απασχόλησαν η πορεία της Διεύρυνσης της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το μεταναστευτικό αλλά και τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών χωρών EUMED.


Όλες οι παραπάνω δράσεις αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με αξιοπιστία και ισχύ, στην Ευρώπη του μέλλοντος. Γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας!

Δελτίο τύπου 


Ακολουθήστε μας