Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οι πρακτικές του Βαγγέλη Ντηνιακού θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των σχολείων της πόλης του Χαϊδαρίου - *Γράφει ο Άρης Πανόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2023

Άρθρο του κ. Άρη Πανόπουλου που αναφέρεται στους λόγους που εστάλησαν ειδοποιητήρια διακοπής της παροχής ρεύματος σε σχολεία της πόλης του Χαϊδαρίου:

 

Τις τελευταίες ημέρες, μια ακόμη «επιτυχία» του Βαγγέλη Ντηνιακού και της διοίκησης του απασχόλησε την τοπική μας επικαιρότητα.
Αυτήν την φορά, το «κατόρθωμα» τους ήταν να αφήσουν απλήρωτους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των σχολείων της πόλης μας, με την ΔΕΗ να στέλνει ειδοποιητήρια διακοπής της παροχής του ρεύματος.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την δικαιολογημένη αγανάκτηση και την άμεση αντίδραση των γονιών αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, αναγκάζοντας την διοίκηση Ντηνιακού, μπροστά στην γενικευμένη κατακραυγή, να προχωρήσει κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» στην αυτονόητη υποχρέωσή της, αυτή της πληρωμής των λογαριασμών.
Με αφορμή την νέα αυτή «επιτυχία» του Βαγγέλη Ντηνιακού, πρέπει να πληροφορηθεί η κοινωνία του Χαϊδαρίου, και ειδικότερα η σχολική κοινότητα, γιατί συνέβη το απαράδεκτο αυτό γεγονός.
Συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια - και πριν αναλάβει την διοίκηση της πόλης η σημερινή δημοτική αρχή - η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος γίνονταν από τον Δήμο αυτόματα, μέσω του λογαριασμού των ανταποδοτικών τελών.
Αυτή η διαδικασία διακόπηκε με απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής από τον Ιούνιο του 2021, μεταφέροντας την οικονομική υποχρέωση πληρωμής του ρεύματος στα σχολεία, ενώ μέχρι εκείνη την περίοδο οι πληρωμές γίνονταν από τον Δήμο απρόσκοπτα, με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, επιφέροντας το γνωστό αποτέλεσμα που έθεσε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας.
Επιπλέον, η «ευαισθησία» του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού για τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, καταγράφεται και από το εξής γεγονός:
Από τον λογαριασμό «ΣΑΤΑ Σχολείων», από τα χρήματα δηλαδή που κατευθύνονται αποκλειστικά για τις σχολικές μονάδες, η διοίκηση του κ. Ντηνιακού, στις 25/11/2022, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση έργου ύψους 70.000 ευρώ, ποσόν το οποίο απέσπασε από τον παραπάνω λογαριασμό, στερώντας το από τα σχολεία της πόλης μας και τις ανάγκες τους.
Η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός βαρύνονται με μια σειρά από ενέργειες και πρακτικές που μόνο ζημιά προκαλούν στο Χαϊδάρι, και αυτή η δυσμενής κατάσταση δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Από την πλευρά μου θέλω να δεσμευτώ ότι, από την στιγμή που οι Πολίτες του Χαϊδαρίου με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν τον νέο Δήμαρχο της πόλης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία με την σχολική κοινότητα της πόλης μας. Με πνεύμα συναίνεσης και αμοιβαίου σεβασμού θα αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα και οι ανάγκες των σχολικών μας μονάδων και, βεβαίως, θα αρθεί άμεσα η απόφαση της σημερινής διοίκησης που επιβαρύνει τα σχολεία μας με την πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος.
Είμαι βέβαιος ότι, με πνεύμα ενότητας και συμμετοχικότητας, αναπτύσσοντας νέους, διαρκείς δημοκρατικούς θεσμούς, η τοπική μας κοινωνία και ο Δήμος μας θα βρουν τον δρόμο για πρόοδο και ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας