Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη στάση της δημοτικής αρχής του κ. Ζενέτου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/05/2021

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής του κ. Ζενέτου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/05/2021, που από κοινού με την πλειοψηφία της Δημοτικής Ισοπολιτείας (ΝΔ), καταψήφισαν την πρόταση συζήτησης ψηφίσματος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου.

Την ώρα που οι κάννες των ισραηλινών όπλων δεν έχουν ακόμα κρυώσει, που η Παλαιστίνη μετρά 245 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 68 παιδιά και πάνω από 65.000 εκτοπισμένους, που η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι ουσιαστικά μια "εκεχειρία" με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων, ο δήμαρχος κ. Ζενέτος εισηγήθηκε προκλητικά να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, «για να μην διαταράξουμε τις συνομιλίες και την ανακωχή» όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως«το άγχος να δείξουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι θα βλάψει το Παλαιστινιακό ζήτημα»!!!

Αλήθεια, τις 11 ημέρες που διήρκησαν οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που οι εργαζόμενοι και η νεολαία, εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στο Παλαιστινιακό λαό με μαζικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έβγαλε κουβέντα, ενώ μάλιστα περηφανεύεται που η Παλαιστινιακή σημαία κυματίζει έξω από το δημαρχείο; Ίσως γιατί, ακριβώς δίπλα της κυματίζει και η σημαία της Ε.Ε., που μαζί με τις ΗΠΑ ενισχύουν την επιθετικότητα και την εγκληματική του δράση του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης που χρόνια τώρα μάχεται για το δικαίωμά του να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα. Ίσως γιατί, η πολιτική σύμπλευση του κ. Ζενέτου με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, δεν συμβαδίζει πλέον με την όποια θετική στάση είχε ο Δήμος στο παρελθόν, στο θέμα της Παλαιστίνης.

Ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ, κ Κακούρης, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την απαράδεκτη τοποθέτηση της κυβέρνησης περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», δήλωσε πως «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παίρνουμε θέση εναντίον κανενός ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου». Ποιού όμως, το συμφέρον μπορεί να δικαιολογήσει την στρατιωτική κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τους παράνομους ισραηλινούς επικοισμούς, τους βομβαρδισμούς με τα εκατοντάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά;

Η λογική των «ίσων αποστάσεων», στο όνομα μάλιστα της προστασίας των συμφερόντων του Παλαιστινιακού λαού, όπως και η αναγνώριση του δήθεν "δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου καλεί το λαό της πόλης μας να δυναμώσει τον αγώνα του:

 

●               Για να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

●               Για να παύσει κάθε συνεργασία και στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το κράτος του Ισραήλ.

●               Για να προχωρήσει ΤΩΡΑ η άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, βάσει του Ομόφωνου Ψηφίσματος της Ελληνικής Βουλής το 2015.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967. Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Ίλιον, 29/05/2021

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας