Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήλωση του Φίλιππου Φλουσκούνη, δημοτικού συμβούλου Περιστερίου και μέλους του ΔΣ του ΟΠΑΑΠ για τη διακοπή του προγράμματος Άθληση για όλους:

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2021Δήλωση του Φίλιππου Φλουσκούνη για τη διακοπή του προγράμματος "Άθληση για Όλους"

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» είναι απαράδεκτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διακόπτει η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν την έναρξή του (ξεκινάει αρχές Σεπτέμβρη) αφορούσε κυρίως ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους και άνεργους που δεν έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς συλλόγους. Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εμπόδιο στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Επίσης με τον τερματισμό του συγκεκριμένου προγράμματος πετιούνται στην ανεργία και αρκετοί γυμναστές η οποίοι συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα και πληρώνονταν κατά 60% από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ταυτόχρονα δεν διευκρινίζεται αν έχουν την δυνατότητα οι Δήμοι να κάνουν προσλήψεις γυμναστών για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι και να γίνουν οι προσλήψεις, θα υπάρχει αντίτιμο στους αθλούμενους στη λογική της ανταποδοτικότητας.

Γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί αθλούμενοι και στον Δήμο Περιστερίου, στην Χωράφα και το κολυμβητήριο του Λόφου θα επηρεαστούν από την συγκεκριμένη εξέλιξη και πιθανών να μείνουν εκτός αθλητικών χώρων.

Καλούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση. Η σωματική άσκηση δεν μπορεί να αποτελεί πολυτέλεια το 2021.Φίλιππος Φλουσκούνης
δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου
με τη Λαϊκή συσπείρωση
και μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΑΠ

 

Ακολουθήστε μας