Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έκθεση σύγχρονων ψηφιδωτών της Timea Karkiss στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

 


 

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονων ψηφιδωτών της Timea Karkiss με τίτλο “Ψηφιδωτές αρμονίες».
 

Την έκθεση “Ψηφιδωτές αρμονίες” συναπαρτίζουν 39 ψηφιδωτά της έργα από την καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων 15 χρόνων. Η καλλιτέχνης δημιουργεί ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνική των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων με ψηφίδες από φυσικές πέτρες κομμένες στο χέρι και υαλόμαζα σε απειράριθμους συνδυασμούς στην εκτέλεση των καλλιτεχνικών έργων, δημιουργώντας μοναδικά έργα με έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυσικής πέτρας είναι σημαντικά για τη συνολική εικόνα του ψηφιδωτού. Η υφή των κόκκων, η φωτεινότητα και οι διαφορετικές τεχνικές στη χρήση τους προσδίδουν στα έργα την αίσθηση του μοντέρνου και διαχρονικού.

Tímea Karkiss

Η Tímea Karkiss γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Το 2000 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Dennis Gabor IT της ίδιας πόλης με Master στην επιστήμη των υπολογιστών (Medical Informatics and Computer Graphic). Μετά το πέρας των σπουδών της, εμπνευσμένη από τη συλλογή ψηφιδωτών του Μουσείου Bardo της Τυνησίας, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη του ψηφιδωτού.
Μεταξύ 2001-2004 σπούδασε στην Ιταλία στη φημισμένη Σχολή Ψηφιδογραφίας Scuola Mosaicisti del Friuliστο Spilimbergo. Το 2005 έγινε μέλος της Ένωσης Ούγγρων Καλλιτεχνών. Το 2006 πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στη γκαλερί Danube στη Βουδαπέστη και στη συνέχεια παρουσίασε έργα της σε πλήθος εθνικών και διεθνών εκθέσεων.

 Από Αφροδίτη https://www.facebook.com/afrodith.tsoubakabra

Πηγή:  www.culturenow.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας