Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΜΟΝΙΚΑ

Κατηγορία: Μ-m Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2013


Είναι 23 χρόνων. Σπουδάζει στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παίζει κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα, φυσαρμόνικα, μαθαίνει ιταλικά, αγαπάει την μπάλα, τρέχει από συναυλία σε συναυλία, λατρεύει τις μακρινές βόλτες με το αυτοκίνητο. Δίπλα σε όλα αυτά προσθέστε και την ιδιότητα της τραγουδοποιού: βαφτίστηκε επισήμως πριν από λίγες μέρες, με την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου της με τίτλο «Avatar», αλλά με το τραγούδι φλερτάρει εδώ και καιρό.
Πριν από περίπου δύο χρόνια, στην εναλλακτική σκηνή της Αθήνας, έσκασε το όνομά της: Μόνικα (Χριστοδούλου). Σιγά σιγά ακούστηκαν και τα πρώτα θετικά σχόλια. Κάποιοι που την είδαν στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στην πρώτη της εμφάνιση, άλλοι που πήραν γεύση της δουλειάς της από το ΜySpace, μιλούσαν για ένα διαμαντάκι. Αρχισαν και οι συγκρίσεις. Είναι η Ελληνίδα Πι Τζέι Χάρβεϊ ή η εγχώρια Λίλι Αλεν;
Η Μόνικα σίγουρα έχει ταλέντο. Με ροκ και φολκ αναζητήσεις και αγγλικό στίχο κατάφερε να κάνει ένα δίσκο ολοκληρωμένο μουσικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά, διαφορετικό απ’ οτιδήποτε άλλο έχουμε ακούσει απ’ αυτήν τη σκηνή εδώ και καιρό. Λιτό και ταυτόχρονα γεμάτο συναίσθημα. H φωνή της στάζει μελαγχολία αταίριαστη με τον χαρούμενο χαρακτήρα της, έχει πάθος και ερμηνευτική ωριμότητα. Τα τραγούδια του δίσκου, πλούσια ενορχηστρωτικά, με ηλεκτρισμό και υπέροχα έγχορδα, μιλούν για τους προβληματισμούς που μπορεί να έχει κάποιος στην ηλικία της.
Αν κάποιος άκουγε αυτή τη δουλειά χωρίς να γνωρίζει ότι η Μόνικα είναι Ελληνίδα, θα την περνούσε σίγουρα για κάποια απ’ αυτές τις φοβερές πιτσιρίκες της νεο-φολκ σκηνής του εξωτερικού, για τις οποίες διαβάζουμε κάθε τόσο διθυράμβους στα ξένα μουσικά περιοδικά. Κι όμως. Η Μόνικα αν και τραγουδάει στα αγγλικά, μιλάει ελληνικά, ζει στην Αθήνα.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας