Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Οδύσσεια της κρίσης: Η αριστερά εν πλω - ένα βιβλίο-οδοιπορικό στη δύσκολη δεκαετία 2009-2019

Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΟ Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2020

 

H Οδύσσεια της κρίσης είναι ένα βιβλίο-οδοιπορικό στη δύσκολη δεκαετία 2009-2019 που καταγράφει όσα τραγικά και ελπιδοφόρα συνέβησαν στην Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2009-2019, γονάτισαν ένα ολόκληρο λαό και εξευτέλισαν κάθε έννοια δικαίου.

Μια ευαίσθητη ματιά σε όσα καταστρατηγήθηκαν και αφορούσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

 

Άρθρα, αναλύσεις, αλλά και ποιήματα κατάθεση ψυχής, μας θυμίζουν τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στην παρακμή, τη διαφθορά, τη σήψη και που παράλληλα καταγράφουν το ζοφερό κλίμα της εποχής των μνημονίων…
Την ανεργία, τη βία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την παιδική θνησιμότητα, το μίσος και τον ρατσισμό, το αυγό του φιδιού που έσπασε και σήκωσε κεφάλι. Ακόμη, όμως, την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, το κίνημα των πλατειών και την πολιτική αλλαγή του 2015. Ένα μικρό κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κλήθηκε να διαχειριστεί, μέσα από εκβιασμούς, δύσκολες καταστάσεις που άφησε «παρακαταθήκη» η ολέθρια πολιτική των παλιών κομμάτων εξουσίας. Μέσα από ένα ταξίδι τεσσεράμισι χρόνων με μάχες, νίκες, ήττες και λάθη, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθια την ελληνική κοινωνία και της έδωσε ανάσες ζωής. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το καράβι να φτάσει στην Ιθάκη! Καινούριο ταξίδι, όμως, ξεκινά με την Αριστερά εν πλω να ανασυγκροτείται, να αναδιαμορφώνεται, να μεγαλώνει, διεκδικώντας την επιστροφή μιας πλειοψηφικής Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα δώσει όραμα και προοπτική στην κοινωνία, απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της αυταρχικής διακυβέρνησης αυτών που ευθύνονται για την κρίση. Ένα συγκλονιστικό χρονικό της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τη δεκαετία 2009-2019, έως την κρίση του κορωνοϊού τους πρώτους μήνες του 2020. Ένα απαραίτητο μέσον κι ερέθισμα, για όποιον αγωνιά για το μέλλον της Αριστεράς και αναζητά απαντήσεις για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία, Πολιτεία, Πατάκη, Ιανός και από τις εκδόσεις Κομνηνός .

 

Η Οδύσσεια της κρίσης: Η αριστερά εν πλωΕκδόσεις  Κομνηνός

 

Συγγραφέας: Πιλάλης Ανδρέας

 


Ο Ανδρέας Πιλάλης κατάγεται από το Παλαιοχώρι Δωριέων Φθιώτιδας και έχει σπουδάσει Ναυτιλιακά.
Είναι παντρεμένος με την Έμμα Τσιβρά και έχει δύο κόρες.
Εργάστηκε σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ.
Είναι ενεργό μέλος στο χώρο της Αριστεράς από τη Mεταπολίτευση, με συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες για Δημοκρατία, Ισότητα, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.
Συμμετέχει σε συλλόγους και κινήματα που στηρίζουν την παράδοση, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
Δραστηριοποιείται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από νέος και έχει διατελέσει διαμερισματικός σύμβουλος στο Περιστέρι, εκπρόσωπος Τύπου και συντονιστής επί σειρά ετών της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου».

Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας και υπεύθυνος Επικοινωνίας, σχεδιασμού και περιβάλλοντος της νέας δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι». Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικούς ιστότοπους.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας