Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Κατηγορία: ΝΕΑ Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2019



Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο ο οποίος υπέστη έμφραγμα on air, και στην συνέχεια μπήκε σε πολύωρο χειρουργείο.

Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής του Alpha «Εκτός Γραμμής» όταν ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ο παρουσιαστής τού έδωσε αμέσως νερό και κλήθηκε ασθενοφόρο. Ευτυχώς, στο στούντιο της εκπομπής βρισκόταν ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, που θα εμφανιζόταν στον αέρα λίγο αργότερα, και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ του έκανε και ανάνηψη.


«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Λύρας. Άνθρωποι με γνώση της σοβαρότητας της κατάστασης του συγγραφέα τόνιζαν ότι ήταν εξαιρετικά τυχερός, αφενός γιατί υπήρχε ο γιατρός στο στούντιο, αφετέρου γιατί το ασθενοφόρο έφθασε αμέσως.   Ζωτικής σημασίας  ήταν και η  παρέμβαση του Γιάννη Λύρα.

 Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό που θα εμφανιζόταν στην εκπομπή λίγο αργότερα: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και συνέχισε: « Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με έμφραγμα, και εκεί διεγνώσθη με διαχωριστικό ανεύρυσμα. Αμέσως οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο για καρδιοχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του διαχωρισμού της αορτής. Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Η εγχείρηση στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή ήταν πολύωρη, με τους καρδιοχειρουργούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της χειρουργικής αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωσή του. «Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο γνωστός συγγραφέας, το Ιπποκράτειο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».


Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου, καθώς η συγκεκριμένη εγχείρηση για την αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος της αορτής είναι ιδιαίτερα σοβαρή και μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές.
Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο».

Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Από Αφροδίτη Καλαμάκη

Πηγή: www.cityview.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας