Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οι SONIC BLAST: Η ανθρωπότητα ανεξάρτητα εποχής και κοινωνικών συνθηκών έχει αποδείξει τεράστιο βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βαρβαρότητας όπως και καλοσύνης

Κατηγορία: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2021



 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Οι Sonic Blast είναι ένα ελληνικό Heavy Metal συγκρότημα. Η μπάντα ιδρύθηκε στη Κοζάνη το 2016. Ο Νίκος Δέδες (Guitar) και ο Δημήτρης Γκάτζιαρης (Guitar & Bass) είναι οι ιδρυτές, καθώς ο Θύμιος Π. (Drums) και ο Δημήτρης Βαχτσεβάνος (Vocals) είναι τα νεότερα μέλη.
 Η μπάντα έχει συμμετάσχει σε τοπικά Φεστιβάλ όπως το Sourdstock και το Kozani Four. 

 

Οι Heavy Metallers SONIC BLAST μόλις υπέγραψαν ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την γερμανική εταιρεία BOERSMA RECORDS για την παγκόσμια κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους «Humanity Divided» στις 28 Μαΐου του 2021. Η πολλά υποσχόμενη ελληνική Ηeavy Μetal μπάντα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα audio video μέσα από το συγκεκριμένο άλμπουμ για το τραγούδι «Quest For Camelot». 

1)            Μεγάλη μου χαρά να μιλάω με τους Sonic Blast που μόλις κυκλοφόρησαν ένα εκπληκτικό βίντεο κλιπ μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ «Humanity Divided». Καλώς ορίσατε στο περιοδικό μας και δώστε μας λίγες πληροφορίες για αυτό.

Sonic Blast: Καλώς σας βρήκαμε! Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ! Το lyric video κάνει αναφορά στην αρχαία Αίγυπτο και τη μυθολογία της χώρας αυτής, η οποία είναι και η θεματολογία του κομματιού “Queen Isis”. Το Humanity Divided είναι ο πρώτος μας επαγγελματικός δίσκος, έχει 10 κομμάτια, 2 απο τα οποία είναι instrumental. Η μουσική μας συνδυάζει στοιχεία Heavy Metal, Hard n Heavy και Epic με Clean σημεία. Θα έχετε τη χαρά να απολαύσετε το Humanity Divided στις 28 Μαΐου όπου θα είναι και ευρέως διαθέσιμο για όλο το κοινό.

 

2)            Αλήθεια, είναι αυτό το "Queen Isis" , το αγαπημένο σας κομμάτι μέσα από τη δουλειά; Δείχνετε να το διασκεδάζετε υπερβολικά στην ηχογράφηση και ακούγεται υπέροχο!

Sonic Blast: Όσο αφορά το αγαπημένο κομμάτι των μελών της μπάντας, υπάρχει διχογνωμία. Κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικό κομμάτι στη καρδιά του, έτσι αν και δίνουμε ιδιαίτερη προσήλωση και αγάπη κατά τη δημιουργία του κάθε κομματιού δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “Queen Isis” είναι το αγαπημένο μας κομμάτι. Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν γοητευτικό κατά την άποψη μας.

 

3)            Το πρώτο σας single "Quest For Camelot" φαίνεται ότι έχει πάει πολύ καλά και σε μικρό χρονικό διάστημα. Πώς νιώθετε από τις αντιδράσεις του κοινού;

Sonic Blast: Το “Quest For Camelot” είναι η αρχή ενός ταξιδιού όπως ακριβώς και αυτό των Sonic Blast. Από μερικά άτομα το στυλ και η θεματολογία ίσως να χαρακτηρίζονται ώς η υπερκορεσμένα, ενω από κάποια άλλα άτομα το υλικο έχει χαρακτηριστεί ώς κάτι επαναστατικό με επιτυχημένη συνταγή που συμπεριλαμβάνει τα σωστά υλικά και αυτά δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι επιρροές των ζωντανών θρύλων όπως είναι οι Iron Maiden ενώ η θεματολογία δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα πασίγνωστο θρύλο σαν αυτόν του Βασιλιά Αρθούρου και του Κάμελοτ τα οποία είναι εμποτισμένα στην κοινωνικοπολιτισμική και ιστορική πραγματικότητα του κάθε Βρετανού πολίτη. Για εμάς το “Quest For Camelot” αποτελεί φόρο τιμής στην κοινωνία της Μ. Βρετανίας και τους Βρετανούς καλλιτέχνες που μας έχουν διδάξει τόσα πολλά και έχουν χαρίσει το ταλέντο τους απλόχερα στη Heavy Metal σκηνή. Ως Sonic Blast, είμαστε χαρούμενοι αλλά συγκρατημένα ικανοποιημένοι για τις θετικές απόψεις και σχόλια που έχει αποκομίσει το υλικό μας μέχρι τώρα.

 

4)            Στη σημερινή εποχή τι θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι χωρίζει την ανθρωπότητα; Έχουν αλλάξει τα πράγματα και τα δεδομένα σχετικά με παλιότερα;

Sonic Blast: Η θεμελιώδες κινητήριες δυνάμεις και ηθικές αρχές που έχουν διαμορφώσει την πορεία του ανθρώπινου είδους από την αρχή της γνωστής και καταγεγραμμένης ιστορίας των ανθρώπινων κοινωνιών, ίσως έχουν δεχτεί βαθύτατες μεταβολές, παρόλα αυτά, ο πυρήνας αυτών των κινητήριων δυνάμεων έχει παραμείνει αναλλοίωτος στο τεστ του χρόνου. Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο Abraham Maslow και την ιεραρχία των αναγκών οι ανθρώπινες κινητήριες δυνάμεις χαρακτηρίζονται από την ανάγκη της εκπλήρωσης διάφορων αναγκών οι οποίες, είναι το έναυσμα των ανθρώπινων επιθυμιών από βασικές ανάγκες με τον απόλυτο σκοπό, την επιβίωση. Η ιεράρχηση αυτών μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξής: Φυσικές – φυσιολογικές ανάγκες, ανάγκες ασφάλειας, κοινωνικές ανάγκες και ανάγκες που ρυθμίζουν το ψυχολογικό status quo των ανθρώπων. Απλοϊκά, αυτό σημαίνει εξασφάλιση τροφής, ένδυσης, σωματική ή νοητή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου και της εξασφάλισης ενός χώρου που θεωρείται καταφύγιο, φιλίες και συναισθήματα όπως αυτοπεποίθηση και προσωπική ικανοποίηση με βάση τα επιτεύγματα η τα προσωπικά ατομικά ταλέντα. Η ανθρωπότητα εξ αρχής όριζε και συνεχίζει να ορίζει τη συμπεριφορά και τις πράξεις της μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ η τεχνολογία μπορεί σε πολλούς τομείς να έχει απλοποιήσει και να έχει διευκολύνει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου σε σύγκριση με άτομα παλαιότερων εποχών, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι άλλο από το άρμα για την επίτευξη αυτών των βασικών αναγκών. Η ανθρωπότητα ανεξάρτητα εποχής και κοινωνικών συνθηκών έχει αποδείξει τεράστιο βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βαρβαρότητας όπως και καλοσύνης και το επίπεδο που μπορεί να φτάσει.

 

5)            Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσατε τους Sonic Blast και ποιες μουσικές σας έχουν επηρεάσει για να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό παζλ στα  2 πρώτα κομμάτια;

Sonic Blast: Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το κύριο είδος που έχει εις βάθος επηρεάσει τη μουσική μας είναι το καθαρόαιμο Heavy Metal αλλά θα διακρίνεται και στοιχεία Epic.

 

6)            Προσωπικά ποιοι μουσικοί σας έχουν επηρεάσει; Δεν είναι απαραίτητο να είναι τραγουδιστές ή κάτι συγκεκριμένο!

Sonic Blast: Έχοντας ήδη αναφέρει τους θρυλικούς Iron Maiden εάν εξετάσουμε το κάθε μέλος ξεχωριστά σε ατομικό επίπεδο δεν θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε ούτε ένα μουσικό ψεγάδι. Άλλες μουσικές οντότητες είτε σε μορφή σχημάτων ή solo artists από τους οποίους έχουμε διδαχτεί και μας έχουν επηρεάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό είναι οι Helloween με Michael Kiske, Judas Priest, Manowar, Ozzy Osbourne, Gus G. και Yngwie Malmsteen.

 

7)            Παρότι δείχνετε μια αφοσίωση στο classic metal φαίνεται η φωνή σας που είναι πραγματικά ξεχωριστή και η ερμηνεία σας που είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη, να έχουν μια rock βάση, με πιο παραδοσιακές αποχρώσεις. Δεν ξέρω κατά πόσον συμφωνείτε;

Sonic Blast: Η ταυτότητα της μπάντας όσο αφορά τη μουσική και το είδος όπως έχουμε αναφέρει, είναι ξεκάθαρα Heavy Metal με κάποια άλλα συμβαλλόμενα μουσικά χαρακτηριστικά. Η χροιά του τραγουδιστή των Sonic Blast, Δημήτρη Βαχτσεβάνο ίσως θα μπορούσε να έχει απήχηση και στη rock μουσική. Ο Δημήτρης πρόκειται για ένα άτομο με ιδιαίτερη χροιά που με τα κατάλληλα εφόδια και σκληρή προσωπική δουλειά θα καταφέρει να εξελιχθεί και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Σε περίπτωση που αν κάποια στιγμή αποφασίσει να ακολουθήσει καριέρα στη ροκ σκηνή θα τον στηρίξουμε με κάθε μας δύναμη.

 

8)            Έχετε σκεφτεί να ηχογραφήσετε κάτι σε πιο παραδοσιακές rock φόρμες ή να ξεφύγετε από το μανδύα του metal στο μέλλον; Πάντα δε μιλάω για το σχήμα, αλλά γενικότερα σαν μουσικοί μιας και φαίνεται να έχετε αρκετά ευρύ μουσικό πεδίο.

Sonic Blast: Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν έχουμε αναλογιστεί αυτή τη πιθανότητα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς  για να διεξάγουμε αυτού του είδους τη συζήτηση. Η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί καθολικά.

 

9)            Οι Sonic Blast είναι μια μπάντα που μπορεί να σταθεί στο μέλλον, όταν ανοίξουν οι σκηνές και πάλι με το καλό, δίπλα σε τεράστιες μπάντες. Είστε έτοιμοι να το διεκδικήσετε αυτό; Θέλετε να ανοίξετε τα φτερά σας σε τόσο μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις;

Sonic Blast: Στα αρχικά μας σχέδια, προ-κορωνοϊού είχαμε έρθει σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες ώστε να συμμετέχουμε σε διάφορα φεστιβάλ και να πραγματοποιήσουμε live εμφανίσεις κυρίως σε εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς η έλευση της πανδημίας έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τεράστιες μπάντες οι οποίες έχουν αναγκαστεί να ακυρώσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ευελπιστούμε η πανδημία να τελειώσει σύντομα και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας. Ένας από τους στόχους μας είναι να εμφανιστούμε σε μεγάλα φεστιβάλ όπως αυτό του Wacken.

 

10)          Και μια ερώτηση από το…κοντινό παρελθόν. Που μεγαλώσατε και τι κάνατε περιληπτικά πριν από το ντεμπούτο σας;

Sonic Blast: Είμαστε ένα συγκρότημα από τη πόλη της Κοζάνης το οποίο έχει ιδρυθεί το 2015. Ο Δημήτρης Γκάτζιαρης ( Sonic Blast Guitars,Bass ) ήταν και είναι ακόμη ενεργό μέλος των Sense Of Fear οι οποίοι έχουν εμφανιστεί και ως support band στους Queensryche. Ως Sonic Blast, έχουμε συμμετέχει σε τοπικά και περιφερειακά φεστιβάλ όπως Sourdstock και Kozani Four. Πριν το 2015 και τον επίσημο σχηματισμό της μπάντας, τα υπόλοιπα μέλη βρισκόταν στη διαδικασία εκμάθησης μουσικής και τον ακονισμό των μουσικών δεξιοτήτων τους.

 

11)          Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι καλή τύχη και προώθηση για το υπέροχο ντεμπούτο σας!

Sonic Blast: Ήταν μεγάλη μας ευχαρίστηση που μας καλέσατε και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που μας έχει στηρίξει και συνεχίζει να μας στηρίζει! Να είστε καλά! Stay safe!

 

Facebook:

https://www.facebook.com/SonicBlastTheBand

Instagram:

https://www.instagram.com/sonic.blast.official/

Twiter:

https://twitter.com/SonicBlast15

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας