Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων - Καματερού: Για τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση της γειτονιάς της Τσούμπας

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2021

 

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων - Καματερού απέστειλε επιστολή προς τον  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστ. Αθανασόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Στ. Δανάκο σχετικά με την επιβάρυνση της γειτονιάς της Τσούμπας τονίζοντας πως από την οδό Κρυστάλλη σε πρωϊνή ώρα αιχμής μπαίνει ένα όχημα ανά 8 δευτερόλεπτα και η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων αυτών πραγματοποιούν διαμπερή κίνηση, δηλαδή είναι διερχόμενα οχήματα και όχι οχήματα κατοίκων

 

"Στις 10.3.2020 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της επιβάρυνσης της γειτονιάς της Τσούμπας από διερχόμενα οχήματα ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαμε τονίσει την ανάγκη να εκπονηθεί μελέτη για να ανακουφιστεί η διαχρονικά επιβαρυμένη περιοχή, σημειώνοντας ότι είναι προβληματικό συνοικιακοί οδοί να εξυπηρετούν την κίνηση που θα έπρεπε να διεξάγεται από οδικές αρτηρίες.

 

Στις 10.3.2021, ένα χρόνο μετά, ύστερα πάλι από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έγινε ενημέρωση από το συγκοινωνιολόγο που έχει αναλάβει τη σχετική μελέτη. 

Από την ενημέρωση επιβεβαιώθηκε το μέγεθος της επιβάρυνσης. Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι από την οδό Κρυστάλλη σε πρωϊνή ώρα αιχμής μπαίνει ένα όχημα ανά 8 δευτερόλεπτα και η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων αυτών πραγματοποιούν διαμπερή κίνηση, δηλαδή είναι διερχόμενα οχήματα και όχι οχήματα κατοίκων. 

 

Παρόλα αυτά, από κουβέντα που είχαμε με τους κατοίκους, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση τους. 

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων, ζητάμε να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των κατοίκων για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, να συζητηθεί το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δρομολογηθούν άμεσα παρεμβάσεις στην περιοχή. 

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη 

Μιχάλης Καραβίδας"

25 Μάη 2021

Βέβαια ο Δήμος είχε βγάλει  ανακοίνωση στις 20/7/2010 ΕΔΩ 11 χρόνια πριν από ότι φαίνεται, αλλά το πρόβλημα υφίσταται μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας