Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγ. Αναργύρων Καματερού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Νοέμβρη 2022

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2022



Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Νοέμβρη 2022.

Aναφορικά με την απώλεια του Γεράσιμου Θεοδωράτου ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, παίρνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης σημείωσε :


 Ο Γεράσιμος Θεοδωράτος ήταν γνωστός σε όλους. Η προσφορά του στην πόλη ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος είναι καταγεγραμμένη και αναγνωρίζεται, όπως και το ήθος του, όχι μόνο από τους συντρόφους και τους φίλους, αλλά και από τους πολιτικούς αντιπάλους. 


Οι παρεμβάσεις προς όφελος του λαού, τα σχολεία, οι πλατείες, οι ελεύθεροι χώροι κ.α., επί δημοτικής αρχής Αποστόλου, που στήριξε το ΚΚΕ, είναι βεβαίως συλλογικό έργο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν και τη σφραγίδα του συντρόφου Γεράσιμου. Το ίδιο το παράδειγμα του βάζει τον «τίτλο» στη διαδρομή του.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκαν ανάμεσα στα άλλα και δυο θέματα που είχε θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της αύξησης του κόστους της ενέργειας και της ακρίβειας στις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, στην τοποθέτηση του ο Θοδωρής Σκολαρίκος τόνισε ότι θα μπορούσε να έχει συζητηθεί το θέμα νωρίτερα και να αποτελέσει αντικείμενο μιας θεματικής συνεδρίασης. Συμπλήρωσε πως η δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε επηρεάζει και τους δήμους.


 Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε ότι φέτος οι δήμοι θα φτάσουν στα ενεργειακά και οικονομικά όρια τους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μας λέει να μειώσουμε την κατανάλωση κατά 10%. Για αυτήν την κατάσταση που χειροτερεύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Και το ζήτημα δεν είναι να περιγράφουμε αλλά να πάρουμε θέση και να πούμε τι θα κάνουμε.


 Δε μπορεί για τη δημοτική αρχή Τσίρμπα τη μια η κυβέρνηση να είναι καλή και όταν στριμώχνεται να είναι «κακή». 
Εμείς προτείνουμε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει και να διεκδικήσουμε με το λαό της πόλης από την κυβέρνηση: Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων στο ΄ύψος των πραγματικών αναγκών και να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και στις υπόλοιπες δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Όσον αφορά το θέμα των υπόγειων πετρόχτιστων κάδων (233 υπάρχουν στην πόλη σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο) η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι δε μπορούμε να μπούμε σε μια λογική ότι κάθε υπόγειος κάδος που χαλάει θα μπαζώνεται.

 
Οι κάδοι αυτοί έχουν πληρωθεί από το λαό της πόλης. Χρειάζεται να υπολογιστεί ποιο είναι το κόστος συντήρησης. Και αυτό πρέπει να είναι προϊόν μελέτης και όχι μιας αυθαίρετης εκτίμησης. Οι κάδοι αυτοί έχουν συμβάλλει σε μια σχετικά καλή εικόνα για την αποκομιδή των σκουπιδιών συγκριτικά με τους τροχήλατους κάδους.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας