Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αγία Βαρβάρα: Οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ υπογειοποιούνται

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2021

 

 

 

Στο Υπουργικό συμβούλιο στις 29-3-2021 ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης του έργου της υπογειοποίησης των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχονται από τον δήμο Αγίας Βαρβάρας.  

 

Χρόνιο και επίμονο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, όπως και άλλων δήμων,  ήταν η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια μας, με εκείνους τους αντιαισθητικούς πυλώνες και ενοχοποιούνταν για παιδική λευχαιμία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη διαβίωσή μας. 

Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ο δήμαρχος δήλωσε:

 «Παρότι είχε εξαγγελθεί από το 2006, η επίλυση του θέματος συνεχώς μεταθέτονταν. Το θέμα το σηκώσαμε ψηλά από την πρώτη στιγμή επαφής με την Κυβέρνηση και προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βοήθησε να φτάσει το θέμα γρήγορα και σωστά στον πρωθυπουργό, ο οποίος ενέταξε το έργο της υπογειοποίησης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί αφάνταστα διότι η εκτέλεση αυτού του έργου θα αλλάξει την πόλη μας και τη ζωή μας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να ακουστεί η φωνή μας. Θα μείνουμε σε εγρήγορση ωσότου απομακρυνθεί οριστικά ο εφιάλτης από την πόλη μας».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας