Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αναίτιες, παράνομες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και ανεπαρκής λειτουργία τμημάτων Ολοήμερου Σχολείου στα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Βαρβάρας - Αναφορά που κατέθεσε η Χαρά Καφαντάρη

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021

 

Αναφορά που κατέθεσε στις 18/10/2021 η Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με θέμα : « Αναίτιες, παράνομες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και ανεπαρκή λειτουργία τμημάτων Ολοήμερου Σχολείου στα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Βαρβάρας».

Προς:
1) Υπουργείο Παιδείας,
Α)Υπόψη Υπουργού,
κυρίας Νίκης Κεραμέως,
Β)Υπόψη Υφυπουργού,
Κυρίας Ζέττα Μακρή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2) Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας
Υπόψη Διευθύντριας
κυρίας Μαρίας Παπαδημητρίου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3)Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας
Υπόψη Διευθυντή
κυρίου Ευθύμιου Αλεξανδρή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
4)Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Υπόψη Αντιδημάρχου Παιδείας Αγίας Βαρβάρας
κυρίας Αλέξάνδρας Φέγγη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
5)Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Υπόψη κας Όλγας Καντώνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,
Αριστομένους 8, 123 51 Αγία Βαρβάρα
6) Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Υπόψη κ. Δ. Νικολαράκου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Α.Π.:77
Αγία Βαρβάρα, 13 Οκτωβρίου 2021

Θέμα: Αναίτιες, παράνομες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και ανεπαρκή λειτουργία τμημάτων Ολοημέρου Σχολείου στα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Βαρβάρας.

Κυρία Υπουργέ,  Κυρίες και κύριοι, 
Επικοινωνούμε για άλλη μια φοράς μαζί σας θέλοντας να σας εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, την μεγάλη αγωνία και ανησυχία μας για τους μαθητές της πόλης μας. Για τα παιδιά μας.
Ενημερωθήκαμε ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στην πόλη μας ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πρωτόκολλα, τα στοιχειώδη μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω COVID 19, η ηθική, τα προβλήματα που απορρέουν από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης και η κοινωνική και πολιτισμική δομή της πόλης μας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι συγχωνεύσεις αυτές είναι παράνομες, ξεπερνώντας το όριο που το Υπουργείο σας έχει θέσει.
Όπως γνωρίζετε ο Δήμος μας έχει έντονη πολυπολιτισμική διαστρωμάτωση καθώς και μεγάλο αριθμό μεταναστών - προσφύγων. Όλο αυτό αποτυπώνεται και στα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Παρατηρείται ότι σε σχολεία υποχρεωτικής φοίτησης (Δημοτικά – Γυμνάσια) λαμβάνεται υπόψη μόνο ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζονται στο σχολείο. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν αναζητούνται όπως θα έπρεπε. Και δεν «λογαριάζονται», όπως φαίνεται. Και, προφανώς, βολεύουν να λείπουν γιατί τα τμήματα συγχωνεύονται.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ενώ διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του σχολικού έτους, όλα τα σχολεία στην πόλη μας υπολειτουργούν (τετράωρα- πεντάωρα), ενώ τα αντίστοιχα ιδιωτικά σχολεία ακολουθούν το ακριβές πρόγραμμα που έχει οριστεί από το Υπουργείο σας. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό είναι ξεκάθαρη διάκριση σε βάρος των μαθητών – παιδιών μας.
Επιπρόσθετα θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών επηρεάζουν και τη λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου και κατά συνέπεια ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. Έτσι έχουμε σε «εκκρεμότητα» τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών, που ενώ δίνουν τον καθημερινό αγώνα του βιοπορισμού δεν υπάρχει κάποια δομή να εμπιστευτούν τα παιδιά τους..

Κυρία Υπουργέ,
Είστε Υπουργός αυτού του ευαίσθητου Υπουργείου Παιδείας, που είναι υπεύθυνο για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ασφαλή εκπαίδευση και συνυπεύθυνο για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και αυριανών Ελλήνων πολιτών.
Διανύουμε δεύτερη χρονιά (υπό το καθεστώς) πανδημίας. Καθημερινά δίνουμε όλοι μας τον αγώνα να είμαστε πρωτίστως υγιείς και σωστοί στις υποχρεώσεις μας.
Λειτουργούμε υπεύθυνα ανταποκρινόμενοι στους νέους κανόνες της καθημερινότητάς μας. Φοράμε μάσκες, εμβολιαζόμαστε (εμείς και τα παιδιά μας), υποβαλλόμαστε σε self tests, δηλώνουμε τα αποτελέσματά μας, υποβαλλόμαστε σε καραντίνες, κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας.
Εμείς, ειδικά, οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε επαφή με το σχολείο μέσω της τηλεκπαίδευσης. Όσοι μπορέσαμε και με όποιον τρόπο μπορέσαμε.
Ωστόσο, στην πόλη μας, μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Ένωσή μας, διαπιστώσαμε ότι περισσότεροι από 300 μαθητές δεν είχαν την τεχνική δυνατότητα και δεν παρακολούθησαν την τηλεκπαίδευση.
Ακόμα και οι μαθητές που τα κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική τάξη, δεν είχαν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση μιας και είναι κοινός τόπος ότι η τηλεκπαίδευση, δεν κατάφερε, σε καμία περίπτωση, να αντικαταστήσει την διδασκαλία μέσα στην τάξη.
Με επιστολή μας ζητήσαμε από το Υπουργείο να μεριμνήσει και να σταθεί δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές, που βρέθηκαν απροετοίμαστοι και σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της Πανδημίας Covid19. Ζητήσαμε να μην τιμωρηθούν οι μαθητές για τις τεχνικές αδυναμίες από τη στιγμή, που το Υπουργείο δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, που φοιτούν στο Δημόσιο Σχολείο. Δεν λάβαμε καμιά απόκριση και καμία έμπρακτη μέριμνα.

Και μετά από όλα τα παραπάνω και ενώ η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ολοφάνερες, έρχεται το τελικό χτύπημα σε αυτά τα παιδιά που τόσο έχουν απαξιωθεί και βασανιστεί. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων!

Προβληματιζόμαστε, γιατί διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο, μέσω των υπηρεσιών του, φαίνεται να λειτουργεί διεκπεραιωτικά και υπολογιστικά, λαμβάνοντας υπόψη τα λογιστικά του αποθέματα και όχι το έργο που υποχρεούται να φέρει εις πέρας.

Σας ζητάμε, λοιπόν, να ενδιαφερθείτε και επιληφθείτε προσωπικά ώστε:

  • Να αποτραπούν άμεσα οι παράλογες και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομες συγχωνεύσεις τμημάτων.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά της ειδικής αγωγής
  • Να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.
  • Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα τμήματα Ολοήμερου Σχολείου.
  • Να διαπιστωθούν άμεσα τα κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση
  • Να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές, που αντιμετώπισαν ουσιαστικά προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, καθώς και σε όλους όσους δυσκολεύτηκαν κατά την παράδοση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά για να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία της πόλης.

Ζητάμε, λοιπόν, την πραγματική έγνοια, την πρόνοια και το ουσιαστικό έργο της Πολιτείας για τους μαθητές της πόλης μας, που τόσα έχουν στερηθεί και δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Περιμένουμε να λάβετε υπόψη σας όλα όσα αναφέρουμε γιατί το ζητούμενο είναι να προαχθεί η Παιδεία και όχι να τιμωρηθούν οι μαθητές.
Με εκτίμηση
Για την Ένωση Γονέων
Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας

____________________                  __________________
Λάζαρος Κονταξής                             Ειρήνη Αργίτη

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας