Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και οδηγιες προς τους πολιτες

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ης ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ


Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες, πως στα πλαίσια του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής το αστικό περιβάλλον του Δήμου Αγίας Βαρβάρας» και αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών,


 σε συνεργασία με τα Εργαστήρια της Μονάδας Ιατρικής Εντομολογίας του Εργαστηρίου Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ολοκληρώθηκε η δεύτερη εφαρμογή ψεκασμού σε όλες τις πλατείες, πάρκα, εκκλησίες, εγκαταλελειμμένα κτίρια και φρεάτια όμβριων υδάτων και υπολείπονται επιπλέον 6 εφαρμογές μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται ενεργά δίπλα στους πολίτες μας και πέραν των προγραμματισμένων ψεκασμών αναλαμβάνει δράση με επιπλέον ψεκασμούς μετά από κάθε εντοπισμό ενόχλησης σε όλο το αστικό μας περιβάλλον.
  Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε μη πολυσύχναστες ώρες και σε συνεργασία με εξειδικευμένο και έμπειρο συνεργείο εταιρίας απολυμάνσεων και απεντομώσεων , το οποίο κατέχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, άδειες και σύγχρονο εξοπλισμό για την ασφαλή διενέργεια του προγράμματος.

Βασική παράμετρος για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Δεδομένου ότι υπάρχουν αναρίθμητοι χώροι που μπορούν να μετατραπούν σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, η βοήθεια και η αρωγή όλων των Δημοτών μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κουνουπιών, εκτός από πολύτιμη, είναι και αναγκαία.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι:

Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας.

Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές.

Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.

Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζουν καλά.

Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας. (Το πότισμα να γίνεται κατά προτίμηση πρωινές ώρες και όχι βράδυ)

Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.

Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που γεμίζουμε με νερό, να αδειάζουν μετά το πέρας του παιχνιδιού.

Απεντόμωση περιμετρικά των οικιών.

Πιθανά σημεία εστιών σε ιδιωτικούς χώρους

Πιατάκια γλάστρας, κουβάδες – τενεκέδες για πότισμα, ποτίστρες για γάτες/ σκύλους, μεταχειρισμένα λάστιχα, δεξαμενές νερού, σιντριβάνια, φρεάτια με ρολόγια νερού, φρεάτια γενικά, σχάρες σε γκαράζ (ειδικά υπόγεια), υδρορροές χαλασμένες, χαλασμένα συστήματα ποτίσματος.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών!

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκετε πληροφορίες για την προστασία από τα κουνούπια, https://eody.gov.gr/disease/koynoypia/

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας