Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2022

Ο Προεδρος του Δημοτικου συμβουλιου του Δημου Αγιας Βαρβαρας δηλωσε συγκεκριμενα.

Κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων – Δελτίων ψεύδους και παραπλάνησης, εκπροσώπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και με αίσθημα ευθύνης πρωτίστως έναντι των πολιτών της πόλη μας, οφείλω ως Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, να επισημάνω τα εξής :

Πρώτον, κατ’ αρχήν και καταρχάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, περί του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ[1].,πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, και εντός του χρόνου που προβλέπεται σχετικώς.

Δεύτερον, ο απολογισμός των πεπραγμένων αναρτήθηκε – δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, πριν από τη διεξαγωγή της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης στην οποία συμμετέχουν νομίμως κάτοικοι και φορείς της πόλης.

Τρίτον, ο Δήμαρχος ως όργανο διοίκησης του Δήμου και κατά το νόμο αρμόδιος όφειλε, να παρουσιάσει ενδελεχώς τον απολογισμό δράσης, να αναλύσει ιδιαίτερα θέματα, καθώς, αυτό, αποτελεί μείζονα ανάγκη και καθήκον έναντι των πολιτών της πόλης, έτσι ώστε οι πολίτες να πληροφορηθούν με σαφήνεια και λεπτομερώς τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. 
Αξίζει να υπογραμμιστεί, ως υπενθύμιση ότι τα δύο προηγούμενα έτη – λόγω περιοριστικών μέτρων κατά της covid -19, δεν ήταν εφικτό να διεξαχθεί μια τέτοια δημόσια συνεδρίαση – γιορτή για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι με οριζόμενα καθήκοντα και υποχρεώσεις, οι οποίοι όφειλαν και αυτοί ο καθένας στον τομέα του, να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τα ιδιαίτερα θέματα και προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο και πλέον ετών. Στόχος λοιπόν, ήταν και παραμένει, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας να ενημερωθούν για όλα τα ζητήματα. Και αυτό προσωπικά για εμένα σημαίνει δημοκρατικές διαδικασίες.

Όσον αφορά λοιπόν, στις ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης περί μεθοδεύσεων και αποκλεισμού τους, προφανώς επειδή δεν αντέχουν την αλήθεια, που γκρεμίζει τα αποκυήματα της φαντασίας και των ψευδαισθήσεων τους, προτίμησαν για ακόμη μια φορά να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποχωρήσουν σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική τους.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, όχι απλά δεν κρύβονται, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή. Κοιτάζουν στα μάτια τους πολίτες και μιλούν ανοιχτά και δημόσια για τα θέματα της πόλης.

Ο δημόσιος διάλογος δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση προσωπικά αιτήματα και φιλοδοξίες. Η αντιπολίτευση όχι τώρα, αλλά εδώ και καιρό προφασιζόμενη φθηνές δικαιολογίες, και χείριστους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, παραμένει κρυπτόμενη και απούσα από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ, ταυτόχρονα και μεθοδευμένα αρκείται στο να εκφράζεται ψευδώς μέσω δορυφόρων ή μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο και σε Μ.Κ.Δ., και όχι ως όφειλε και οφείλει, στα όργανα του Δήμου, ψύχραιμα και θεσμικά.

Οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας το 2019, εξέλεξαν όλους τους δημοτικούς συμβούλους με κυρίαρχο κριτήριο και ρόλο, να ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας και να παράξουν αυτοδιοίκητο έργο, και όχι να παράγουν και να αναπαράγουν ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Δημοτικής Αρχής, όπως συνεχώς πράττουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Υπό το πρίμα αυτό, και υπηρετώντας το θεσμό του προέδρου του Δ.Σ., καλώ τους δημότες να μη δίνουν βάση και σημασία σε ψευδείς αναφορές, που στόχο έχουν να παραπλανήσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή από τα βασικά τοπικά θέματα της πόλης.

Ολοκληρώνοντας, επιθυμώ μέσω του παρόντος ενημερωτικού Δελτίου να καταστήσω σαφές ότι τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν αδιάλειπτα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας της κοινωνίας, αλλά και με τα θέματα αυτά, που σχετίζονται με την πρόοδο της πόλης μας και δεν θα αναλωθούν περαιτέρω με τις «βασανιστικές εμμονές» και την αρχομανία εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε το 2023 άπαντες, θα κριθούμε από την κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας.

Εκ της Δημοτικής Αρχής

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βασίλειος Βόσσος


Υγ : «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»

 

Αναρτήθηκε από Fabio Mera

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας