Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

"Πρότυπη κοινωνική παρέμβαση στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας" ανακοινώνει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022

 Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα Παιδιάτρου, Παιδοψυχολόγου, Λογοπεδικού και Εργοθεραπεύτριας, επισκέπτεται κάθε εβδομάδα όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με στόχο την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας με το παιδαγωγικό προσωπικό και τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς.

Η ομάδα συζητά με τoυς παιδαγωγούς, παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική κάθε φορά που προκύπτει κάποιο ζήτημα ή σχετικό αίτημα των γονέων.

Άμεσα ωφελούμενοι της παρέμβασης είναι τα παιδιά μέσα από ομαδικές αλλά κι εξατομικευμένες δράσεις που υλοποιούνται για τον εντοπισμό τυχόν δυσκολιών που μπορεί να παρουσιάσουν κατά τη αναπτυξιακή τους πορεία. Παρακολουθείται η σωματική υγεία, γλωσσική/γνωστική και ψυχοσυναισθηματική τους ετοιμότητα και η ικανότητα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και η επικοινωνία μεταξύ των συνομηλίκων με στόχο την ομαλή προσαρμογή και εξέλιξη στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Ατομική εξέταση παιδιάτρου / συνεργασία με τα παιδιά

Ο παιδίατρος ελέγχει σε ατομική εξέταση τη σωματική υγεία όλων των παιδιών του παιδικού σταθμού. Η παρουσία μας κατά την ατομική εξέταση του κάθε παιδιού από τον παιδίατρο κρίνεται ζωτικής σημασίας, καθώς η παρατήρηση επικεντρώνεται στα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός και δίνεται η δυνατότητα στην επιστημονική ομάδα να ανταλλάσσει απόψεις μετά από κάθε ιατρική εξέταση.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου έγιναν 1.012 συνεδρίες του Παιδιάτρου με τα παιδιά

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας