Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δυο Ξεχωριστές Συμμετοχές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας τον Ιούνιο

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2024

Δυο υπέροχες και ξεχωριστές συμμετοχές είχε το τμήμα παραδοσιακών χορών του δήμου Αγίας Βαρβάρας το μήνα Ιούνιο!!

 

  • Στις 23 Ιουνίου η χορευτική ομάδα που συμμετείχε στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Τριάδας Βοιωτίας , παρουσίασε ένα θρακιώτικο γλέντι γάμου. Τα δρώμενα ,τα έθιμα και οι χοροί του θρακιώτικου γάμου αλλά και το κέφι των χορευτών ενθουσίασαν τους θεατές, οι οποίοι με τη σειρά τους ,τους χάρισαν ένθερμο χειροκρότημα!

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των υπευθύνων του φεστιβάλ και του δήμου Αγίας Βαρβάρας και χορός για όλους τους συμμετέχοντες.

  • Στις 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού, η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Σιωπηλές κραυγές γυναικών» που συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η χορευτική ομάδα του δήμου Αγίας Βαρβάρας που συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσίασε χορούς της Θράκης πλαισιωμένους από ένα δρώμενο αποχωρισμού της νύφης από την πατρική εστία. Στο δρώμενο ακούστηκαν επιλεγμένα δίστιχα από τα δημοτικά μας τραγούδια και την λαϊκή μούσα, με συμβουλές προς την νύφη για την αμίλητη υπακοή και την σιωπηλή υποταγή που πρέπει να έχει στο σπίτι των πεθερικών της , όταν θα ζει πια εκεί , μετά τον γάμο της.

  • Το χειροκρότημα του κοινού τεράστιο και ζεστό, η συγκίνηση διάχυτη και όπως έγραψε ο τοπικός τύπος (Asopichos. GR): « Οι επιλογές της παράστασης σε μουσικοχορευτικό αποτύπωμα κέρδισαν το κοινό που άκουσε με προσήλωση τις «Σιωπηλές κραυγές γυναικών». Τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στην Πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Κραβαρίτη!»

 

Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε το μήνυμα-χαιρετισμός, του δήμαρχου Αγίας Βαρβάρας , Λάμπρου Μίχου, μέρος του οποίου ήταν : «Μια εκδήλωση πιο επίκαιρη από ποτέ, μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες, που παρά τα όσα έχουν κατακτηθεί από εκείνες, ακόμη η βία βρίσκει σπίτι να φωλιάσει. Η βία είναι καλά κρυμμένη και έχουμε όλοι ευθύνη για κάθε μάνα , αδελφή , σύζυγο , φίλη να αισθανθούν την ασφάλεια που αξίζουν»

Την διδασκαλία των χορών επιμελήθηκε η κ. Καμολίκη Μαρία , τα δρώμενα και τα κείμενα η κ. Τσιριγώτη Αθανασία.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας