Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ @ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Κατηγορία: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2015


  •  Συνέντευξη τύπου


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
«ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»
Ποίηση: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

  • Στο διαχρονικό μήνυμα του εμβληματικού του έργου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» αναφέρθηκε ο Γιάννης Μαρκόπουλος κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της συναυλίας που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής. Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τον ίδιο τον συνθέτη συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Κωστής Κωνσταντάρας και ο εκπρόσωπος  της αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας.



Ο Γιάννης Μακρόπουλος, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς η συνέντευξη τύπου  συμπίπτει με τον εορτασμό των γενεθλίων του (18 Μαρτίου) ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό αποκτά και το γεγονός ότι οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» θα παιχτούν λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ο συνθέτης ανέφερε πως σήμερα είμαστε πολιορκημένοι από την έλλειψη φαντασίας ενώ τόνισε το διαχρονικό μήνυμα του έργου καθώς η χώρα εξακολουθεί να βάλετε από παντού.
Αναφερόμενος στο Γιώργο Νταλάρα είπε χαρακτηριστικά πως από την αρχή ήταν να τραγουδήσει μαζί με τον Ξυλούρη, πολλοί λόγοι δεν επέτρεψαν αυτή τη συνεργασία. Δήλωσε επίσης πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τον Vassilikos οποίος έχει πολύ καλή μουσική παιδεία, ενώ για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επισήμανε πως παρ’ όλο που είναι ταπεινή και ήσυχη είναι η σημαντικότερη ηθοποιός που έχουμε τώρα. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στον Κωστή Κωνσταντάρα,  καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη χορωδία ούτε καν επαγγελματική που να ξεπερνάει τις δυνατότητες της χορωδία της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος σημείωσε πως η δική του γενιά μεγάλωσε με τις μεγάλες ιδέες και τα μεγάλα έργα και πως οι νέες γενιές οφείλουν να έρχονται σε επαφή με το παρελθόν. Αναφερόμενος στον Γιάννη Μαρκόπουλο δήλωσε πως «Ποτέ δεν είναι αργά να σμίγουν οι οικογένειες» και πως «Το μεγάλο και το σπουδαίο δεν είναι τυχαίο, είναι θέμα επιλογής».   Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ανέφερε πως τον ρόλο της αφηγήτριας τον έχει ερμηνεύσει αρχικά η Ειρήνη Παππά, αργότερα η Άννα Συνοδινού και η Λυδία Κονιόρδου, με αποτέλεσμα γι’ αυτήν ο πήχης να βρίσκεται πολύ ψηλά. Το έργο είναι πολύ επίκαιρο καθώς προβάλλει το ελληνικό μεγαλείο, την αντίσταση ακόμα και τους πειρασμούς (η άνοιξη, ο έρωτας) που όμως οι άνθρωποι κατάφεραν να καταπολεμήσουν και με αυτοθυσία να κερδίσουν και πάλι την «πνευματική ελευθερία». Αυτή είναι μια αρετή που πρέπει να βρούμε ξανά και σήμερα.
Ο Κωστής Κωνσταντάριος,  ως μαέστρος της χορωδίας της ΔΕΗ και λυρικός καλλιτέχνης, χαρακτήρισε το έργο ως «κολοσσό» ενώ επισήμανε πως τον αγγίζει πολύ τόσο ως μαέστρο όσο και ως ερμηνευτή. Η συγκυρία αλλά και η σύμπραξη με τόσους σημαντικούς καλλιτέχνες του δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
Καθώς τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη σίτιση παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, ο οποίος μίλησε για το φιλανθρωπικό κομμάτι της συναυλίας, τονίζοντας πως η «Αποστολή» στηρίζει 56.000 οικογένειες ημερησίως με ετήσιο εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Γιάννης Μαρκόπουλος επεσήμανε πως η ιδέα να παιχτούν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι ήταν το Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.
Η συναυλία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20.00.   "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ" Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός Σύνθεση-Διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος Eρμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Vassilikos και ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας Αφήγηση: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Με τη συμμετοχή της Χορωδίας «ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ» και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ
Ηχοληψία: Steven Maes Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Με τη στήριξη της: ΔΕΗ
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη σίτιση παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»
ΙΝFO: ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 48€ Α' Ζώνη: 37€ Β' Ζώνη: 25€ Γ' Ζώνη: 15€ Περιορισμένες θέσεις για φοιτητές και ανέργους στα 10€
Προπώληση: Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια-Ομήρου 8, τηλ. κρατήσεων 2107282333, www.megaron.gr
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: People Entertainment Group,Tel. +30 211 012 9200, www.people.gr

Αναρτήθηκε από

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας