Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απόκριες με Καρναβαλολεωφορείο και διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού στον Δήμο Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2021

Χωρίς τους χιλιάδες καρναβαλιστές από τα σχολεία και τους Συλλόγους της πόλης και τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαρής Δευτέρας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19, αλλά με πλατύ χαμόγελο, ευχάριστη διάθεση και πολλή αισιοδοξία, θα γιορτάσει φέτος τις Απόκριες ο Δήμος Ιλίου. 

Σε πείσμα των καιρών, η πόλη θα φορέσει την αποκριάτικη στολή της για να υποδεχθεί στους κεντρικούς της δρόμους το Καρναβαλολεωφορείο, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00.  Ένα Καρναβαλολεωφορείο γεμάτο ανιματέρ, καρναβαλιστές και γιγαντομασκώτ, οι οποίοι θα σκορπίσουν απλόχερα χαμόγελα, ξεγνοιασιά και τρέλα, όπως απαιτεί το κλίμα των ημερών. 

Και επειδή Απόκριες χωρίς κυνήγι θησαυρού δεν γίνονται, από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό κυνήγι του πειρατικού θησαυρού, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να διασκεδάσουν, αλλά και να γνωρίσουν ιστορικές προσωπικότητες και εμβληματικά μουσεία, να αποκρυπτογραφήσουν πειρατικά μηνύματα και να επιδοθούν σε παιχνίδια στρατηγικής. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Φέτος, η πανδημία μας αναγκάζει να γιορτάσουμε τις Απόκριες με έναν ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς κόσμο, παρελάσεις και παραδοσιακά έθιμα που αναβίωναν κάθε χρόνο και με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Ιλίου. Έστω και έτσι, θα τις γιορτάσουμε με χαρά, κέφι, πολλά χρώματα και ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, προσδοκώντας να ξεφύγουμε για λίγο από τις δυσκολίες και την πίεση της καθημερινότητας. Μένουμε Ίλιον, γιορτάζουμε Ασφαλείς. Και του χρόνου, θα γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί».

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας