Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έτοιμα και ασφαλή τα σχολεία του Δήμου Ιλίου. Χωρίς προβλήματα η επανέναρξη των Λυκείων

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2021

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε τα σχολεία του Δήμου Ιλίου η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών του Λυκείου στα θρανία, με τις νέες αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν καθορίσει τα συναρμόδια Υπουργεία και η επιστημονική κοινότητα και τη διεξαγωγή των self test.

Οι σχολικές μονάδες όπου στεγάζονται τα Λύκεια εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα απολυμαντικά υγρά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης, όπως η χρήση αντισηπτικών και μασκών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικά μέτρα για τη λειτουργία κυλικείων και εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.  Παράλληλα, όλα τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με φορητά ανέπαφα ψηφιακά θερμόμετρα προσώπου, ενώ στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ιλίου είχε αλλεπάλληλες επαφές με τη σχολική κοινότητα για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτη Μαρκόπουλο και τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να επιβεβαιωθεί η πλήρης ετοιμότητα όλων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου: 

«Κάθε φορά που οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, η φροντίδα για την ασφαλή και ομαλή επιστροφή τους αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Κατανοούμε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και είμαστε έτοιμοι, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί. Είμαστε παρόντες, παραμένουμε δίπλα στα παιδιά μας, με μοναδικό σκοπό να μείνουν τα ίδια ασφαλή»

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας