Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αφιλόξενο το Ίλιον για τα ανάπηρα άτομα επισημαίνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2021

 

Ελαιών και Σφακίων. Το πεζοδρόμιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πεζούς καθώς το καρτοτηλέφωνο σε συνδυασμό με την κολόνα της ΔΕΗ αλλά και τον αποκλεισμό της πρασιάς από κάγκελο καταλαμβάνουν το μεγαλύτερό του μέρος.

Με ανακοίνωσή του στο Facebook, ο Σύλλογος ΑμεΑ Ιλίου εξέφρασε την ανάγκη για άμεσες συμπεριληπτικές αλλαγές εκ μέρους του Δήμου στις οδικές υποδομές, ενώ καλεί τους πολίτες να μη μένουν αμέτοχοι.

Σε οδοιπορικό που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες, μέλη του Συλλόγου κατέγραψαν σωρεία προβλημάτων προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο που αποτρέπουν τα άτομα με οπτική ή κινητική αναπηρία να κυκλοφορήσουν με άνεση και ασφάλεια. Κακοφτιαγμένες ή ενίοτε ανύπαρκτες ράμπες για αμαξίδιο, πρακτικώς μη χρησιμοποιήσιμα πεζοδρόμια, κολώνες που εμποδίζουν τελείως τη διέλευση τυφλών ή κινητικά αναπήρων πεζών, ανύπαρκτοι οδηγοί όδευσης τυφλών, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα των ελλιπών υποδομών στις γειτονιές του Ιλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος σημειώνει:

«Κάναμε μια βόλτα στο Ίλιον, σε όλες τις περιοχές, από άκρη σε άκρη! Διαπιστώνεται εύκολα ότι τα ανάπηρα άτομα δε συναντάμε φιλόξενες γειτονιές, φιλόξενες πόλεις, φιλόξενη χώρα.  Διεκδικούμε ζωτικό δημόσιο χώρο και αξιοπρεπείς καθημερινές συνθήκες μετακίνησης γιατί το δικαιούμαστε! Όπως το δικαιούνται και οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με τα παιδικά καροτσάκια, οι πεζοί, όλοι μας! Μη μένετε αμέτοχοι στο πρόβλημα! Δυστυχώς, μια ασθένεια ή ένα ατύχημα, μπορεί ξαφνικά να σας φέρει στη θέση μας! Εμείς, τα άτομα με οπτική και κινητική βλάβη, θέλουμε την συμπαράσταση όλων σας καθημερινά! Για τις γειτονιές που μας αξίζουν!»

 

 

Δείτε εδώ όλο το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο Σύλλογος και ακολουθήστε τους στη σελίδα τους στο Facebook.


Αθηνάς και Μενελάου. Η κολώνα της ΔΕΗ βρίσκεται στο μέσο της αναπηρικής ράμπας καθιστώντας τη χρήση της αδύνατη.
 
Πλατεία Ρίμινι. Ο οδηγός όδευσης διακόπτεται από μόνιμο εμπόδιο, ένα περίπτερο.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας