Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ίλιον: Μήνυμα Δημάρχου Νίκου Ζενέτου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2021

Ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια μας χωρίζουν από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο Ελληνισμός κλήθηκε, να υπερασπιστεί χωρίς φόβο αλλά με πάθος, τις αξίες του και τα πιστεύω του.

Οι πρώτοι κανονιοβολισμοί των Ιταλών στα προκεχωρημένα φυλάκια των Ελλήνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα άνοιξαν το βιβλίο της ιστορίας, τις σελίδες του οποίου έμελλε να συμπληρώσουν με τον ηρωισμό τους, την αλληλεγγύη τους αλλά και το αίμα τους τα στρατευμένα νιάτα της Ελλάδας.

Οι ίδιες αξίες που εμψύχωναν τότε τους υπερασπιστές των υψηλών ιδανικών, συνεχίζουν και σήμερα να αποτελούν οδηγό και φάρο για όλους μας. Ο ελληνικός λαός δεν πολέμησε από αγάπη για τον πόλεμο, αλλά από αγάπη για την Ελευθερία.

Οι προκλήσεις, με άλλη μορφή αλλά το ίδιο επικίνδυνες, είναι πάντα παρούσες. Αυτή η πατρίδα όμως, ανά τους αιώνες, είχε μία μόνο επιλογή: να αμύνεται και να νικά. Όχι μόνο με τα όπλα, αλλά και με τον Πολιτισμό, τον Ανθρωπισμό, τη Λεβεντιά, την Υπερηφάνεια της.

Το μόνο βέβαιο είναι πως, αν υπάρξει ανάγκη, το ίδιο θα κάνει και τώρα. Γιατί μέρες σαν τη σημερινή μας θυμίζουν ότι η λευτεριά και η ανεξαρτησία δε χαρίζονται, κατακτιούνται.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά Έλληνες!

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας