Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Ιλίου Και Φέτος Τίμησε Τους Ήρωες Των Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους ήρωες των Εκστρατευτικών Σωμάτων της Μέσης Ανατολής στην πλατεία Ρίμινι του Δήμου Ιλίου, όπου δεσπόζουν το ομώνυμο Μνημείο και η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματά τους.


Τιμή στους ήρωες απέδωσε άγημα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη τους.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους εμάς στο Ίλιον, σημείο ιστορικής αναφοράς και ιδιαίτερης συγκίνησης. Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων από τα Εκστρατευτικά Σώματα της Μέσης Ανατολής, μεταξύ αυτών της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας που κατέλαβε την κομβική πόλη του Ρίμινι, προσθέτοντας μια ακόμα σελίδα δόξας στο βιβλίο της Ιστορίας. 


Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μ. Ανατολής-Ριμινιτών- Ιερολοχιτών που εξακολουθεί, με την ίδια φροντίδα πάντα, να κρατά άσβεστη τη φλόγα της μνήμης και της προσφοράς τους».

Παρόντες στη λιτή εκδήλωση ήταν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντισυνταγματάρχης Κυριάκος Τσιβρής, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντάρδας, ο Διοικητής του ΔΕΠΑΘΑ Συνταγματάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Ακόλουθος Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Captain Alex J. T. Bush, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, βετεράνοι πολεμιστές κ.ά.

Αναρτήθηκε από Ακολουθήστε μας