Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Για την κατασταση που επικρατει στο Αλσος Κλησουρας

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2022

Την κατάσταση που επικρατεί στο παρκάκι που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κλεισούρας και Πανοράματος, στα σύνορα Ιλίου - Πετρούπολης, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022 η δημοτική κίνηση "Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον".


Ο επικεφαλής της κίνησης, Κώστας Κάβουρας, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει αφρόντιστος εδώ και μήνες, με ξερά κλαδιά, πιθανόν σπασμένα από την φετινή χιονόπτωση, ξερά χόρτα και άλλα. Σημειώνεται ότι ο χώρος παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις ακόμη και στον βασικό αστικό εξοπλισμό, όπως καλαθάκια απορριμμάτων και παγκάκια. 
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος χώρος γειτνιάζει με το Ποικίλο Όρος, η "Αλληλέγγυα Πόλη" έχει από καιρό αναφερθεί στην ανάγκη λήψης μέτρων, σε συνεργασία και με το Δήμο Πετρούπολης και το Δασαρχείο, για την προστασία συνολικά της περιοχής του Πανοράματος.


Σε ότι αφορά την πυρασφάλεια, χρειάζεται να ληφθεί μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ιλίου, για να εξασφαλιστούν επαρκείς υποδομές πυρόσβεσης. Παρεμβάσεις απαιτούνται και για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση περιπατητών στο βουνό, με συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο δασικό χαρακτήρα της περιοχής.
Το βουνό είναι ένας σημαντικός πόρος για την πόλη μας, ένας πνεύμονας πρασίνου που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας για άσκηση και αναψυχή. Οφείλουμε να το θυμόμαστε, να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας