Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: για την κατασταση των πεζοδρομιων στο κεντρο του Ιλιου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2022

Το ζήτημα των πεζόδρομων στο κέντρο της πόλης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο στην οδό Αίαντος, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022, η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον».


Η δημοτική σύμβουλος, Σοφία Μυγδάλη, ανέφερε ότι καθημερινά κατά την διάρκεια της μέρας, ακόμα και σε ώρες αιχμής, φορτηγά, αλλά και ΙΧ αυτοκίνητα, βρίσκονται παρκαρισμένα επάνω στον πεζόδρομο.
Ως δημοτική κίνηση έχουμε γίνει κατ΄επανάληψη δέκτης παραπόνων για την κατάσταση αυτή, τόσο από συνδημότες μας που διατηρούν κατάστημα στον εν λόγω πεζόδρομο, για την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων τους, όσο και από πολίτες για τη μη λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων.
Η δημοτική αρχή, που διοικεί για χρόνια αυτόν τον δήμο, όφειλε να έχει δώσει λύση στην κατάσταση αυτή, που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.
Όσον αφορά στην αναγκαία τροφοδοσία των καταστημάτων είναι αναγκαίο να υπάρξει συγκεκριμένο ωράριο το οποίο να τηρείται απαρέγκλιτα, καθώς και η ύπαρξη ενός συστήματος όπου θα ελέγχει με μπάρες την κίνηση στους πεζόδρομους.


Η δημοτική αρχή οφείλει να μεριμνά για μία πόλη φιλική στους πολίτες της, όπου θα διασφαλίζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα πλατειών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων και θα παρέχει ασφάλεια στην κίνηση των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία.

 Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας