Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΟΥ) ΙΛΙΟΥ

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2022

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κατάργηση του κτηματολογικού γραφείου Ιλίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

 

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΘέμα: Για την κατάργηση του κτηματολογικού γραφείου Ιλίου

Με απόφαση της κυβέρνησης καταργείται το κτηματολογικό γραφείο Ιλίου και συγχωνεύεται με το κτηματολογικό γραφείο Αχαρνών. Η ενέργεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης που θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο Δήμο Αχαρνών και έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη εκρηκτική κατάσταση.Ήδη η κατάθεση εγγράφων στα κτηματολογικά γραφεία του Ελληνικού Κτηματολογίου μέσω των αντίστοιχων ηλεκτρονικών εφαρμογών είναι προβληματική και ελλοχεύει κινδύνους.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που χρειάζεται να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους με τις κρατικές υπηρεσίες, ταλαιπωρούνται υπέρμετρα και αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε αντίστοιχα εμπόδια, σε εντατικούς ρυθμούς δουλειάς πίσω από έναν υπολογιστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις διακηρύξεις για «συμβόλαιο με ένα κλικ», η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η σύνταξη μιας συμβολαιογραφικής πράξης έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο Γολγοθά.Η ταχύτητα συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών εξαρτάται από την κατάσταση σε μια σειρά κρατικές υπηρεσίες, όπως στα δικαστήρια, στις πολεοδομικές και φορολογικές αρχές κ.ά. που έχει ως συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.Αποδεικνύεται ότι η περίφημη ψηφιοποίηση του αστικού κράτους αξιοποιείται για να μην προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση των υποδομών, καθώς και για την ανάθεση λειτουργιών του σε ιδιώτες.Ενώ, την ίδια ώρα που ενισχύονται οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οι υποθέσεις μεγάλου οικονομικού επενδυτικού ενδιαφέροντος προωθούνται ταχύτατα και κατά προτεραιότητα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

-Να μην καταργηθεί το κτηματολογικό γραφείο Ιλίου,-Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, στα δικαστήρια, σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία,

-Να απλοποιηθεί η σύνταξη των συμβολαιογραφικών πράξεων για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα,-Να σταματήσει κάθε οικονομική επιβάρυνση των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων, που προκύπτει από το σχεδιασμό ψηφιοποίησης λειτουργιών του αστικού κράτους (π.χ. βάσεις δεδομένων για την ηλεκτρονική ταυτότητα των ακινήτων).

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης - Κανέλλη Λιάνα - Κατσώτης Χρήστος - Μανωλάκου Διαμάντω - Παφίλης Θανάσης

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας