Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πρωτοφανής η ανταπόκριση από τους πολίτες του Ιλίου στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Συρίας και Τουρκίας

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2023Μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει, σχημάτισαν σύλλογοι, φορείς, σχολεία, μαθητές και πολίτες του Ιλίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, που βιώνουν ένα ανείπωτο δράμα εξαιτίας του φονικού σεισμού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, που ένωσε τις δυνάμεις του με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, τον ΣΚΑΙ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκατοντάδες άτομα, από κάθε γωνιά της πόλης, προσήλθαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και φάρμακα, τα οποία μεταφέρθηκαν με 4 φορτηγά στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της Περιφέρειας. Ξεχωριστή θέση στο κομβόι της αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Ίλιον κατέχουν οι ζωγραφιές των μικρών παιδιών και τα μηνύματα συμπαράστασης στις τσάντες για τους σεισμοπαθείς.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Συγκίνηση, ανθρωπιά και αγάπη είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες του Ιλίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της ψυχής μου, όλους τους πολίτες, τους εθελοντές του Συλλόγου «Προμηθέας», τους εργαζόμενους και τους αιρετούς συνεργάτες μου, που έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά, για να χτιστεί με ισχυρά θεμέλια η γέφυρα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας».

*Δείτε σχετικό βίντεο: 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας