Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον - Εικόνες ντροπής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου συνεχίζονται - Η δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον.
  
Οι πρόσφατες εικόνες ντροπής, που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το 5ο δημοτικό σχολείο Ιλίου, με κουβάδες να απλώνονται για ακόμη μία φορά στο χώρο του σχολείου λόγω βροχής, τους τοίχους και τα ταβάνια γεμάτα υγρασία κλπ δεν πέφτουν ως "κεραυνός εν αιθρία" για τους κατοίκους του Ιλίου.


Έρχονται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων εικόνων από άλλες σχολικές μονάδες στο Ίλιον, με κουβάδες να απλώνονται και εκεί για να περισώσουν τους μαθητές, τις αίθουσες και το εκπαιδευτικό υλικό από τη βροχή. Αυτή η απαξίωση και η υποβάθμιση των σχολείων της πόλης μας, που οι "ιθύνοντες" έχουν βαφτίσει "κανονικότητα", και προσπαθούν να μας πείσουν ότι "τι να κάνουμε και αλλού έτσι είναι", δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.




Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το 5ο δημοτικό, δηλαδή ένα κτίριο που όλοι γνωρίζουν την παλαιότητά του, τις τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις που υπάρχουν, και όμως, η δημοτική αρχή στο Ίλιον συνεχίζει να αδιαφορεί χαρακτηριστικά, να υπόσχεται και να μην τηρεί.


Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία να κάνουν μαθητές τα μαθήματά τους σε τέτοιες αίθουσες και κτίρια, εν έτει 2023, και οι "ιθύνοντες" να δηλώνουν "περήφανοι" για το έργο τους. Είναι ντροπή για τη γειτονιά και τους κατοίκους της Παλατιανής να βιώνουν τέτοια απαξίωση, όταν μάλιστα συγκεκριμένα περιστατικά βίας έχουν καταγράφει στον χώρο του σχολείου κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.


Όλα τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσμα μιας δημοτικής αρχής που συνέχιζει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το "θεαθήναι" και όχι για τα έργα ουσίας και εκείνες τις σημαντικές υποδομές που τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Έρχονται ως αποτέλεσμα μιας δημοτικής αρχής που συνεχίζει να μην έχει ως προτεραιότητα - ως όφειλε - τα σχολεία, τις υποδομές, τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού "εκπαιδευτικού περιβάλλοντος" στο Ίλιον. Καιρός αυτό να αλλάξει.




ΥΓ Πριν λίγα χρόνια έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο στην Παλατιανή, διερχόμενο μηχανάκι είχε χτυπήσει έναν μαθητή του Ολοήμερου, την ώρα που αυτός έφευγε από το σχολείο, με απότελεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Και τότε η δημοτίκη κίνηση Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον είχε παρέμβει,


 στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των γονέων και απαιτώντας την ασφάλη πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής - αλλά και όλου του Ιλίου - να λειτουργήσει το πεζοφάναρο επί της οδού Παλατιανής, να αυξήθει ο αριθμός των σχολικών τροχομόνων στην πόλη και να επεκταθεί η παρουσία τους και για τους μαθητές του Ολοήμερου κλπ. Τότε, η δημοτική αρχή υποσχέθηκε κάποια πράγματα. Το τι τελικά υλοποιήθηκε...το αφήνουμε στους ίδιους τους γονείς της περιοχής, που το ξέρουν καλύτερα.


 

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας