Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Ιλιόυ «Παίζει» με την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων και εμπαίζουν τους γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2023

 

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον


 Την περασμένη εβδομάδα στο 3ο Δημοτικό Ιλίου στον Άγιο Φανούριο, όπως έχει γίνει γνωστό, αποκολλήθηκε μεγάλο μεταλλικό «καπέλο» καμινάδας λόγω ανέμων, και «προσγειώθηκε» από ύψος 15 μέτρων στην αυλή του σχολείου. Από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα και δεν προκλήθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Η δημοτική αρχή σε μια κατάπτυστη δήλωση αρκέστηκε να δηλώσει πως «ο εντοπισμός μίας τέτοιας φθοράς της βάσης στήριξης του καπέλου ΔΥΣΚΟΛΑ θα μπορούσε να παρατηρηθεί μακροσκοπικά, τόσο από τις τακτικές επιθεωρήσεις των υπηρεσιών μας, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του σχολείου…».

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, αν είχε προκύψει κάποιος σοβαρός τραυματισμός από την πτώση του «καπέλου» της καμινάδας, θα είχε το θράσος η δημοτική αρχή να δηλώνει πως δεν μπόρεσε να εντοπίσει τη συγκεκριμένη φθορά; Κάποιες φορές πρέπει να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές τα όσα λέμε ή γράφουμε. Ιδιαίτερα αν αφορά στην ασφάλεια των μαθητών.

Η διοίκηση του Δήμου, μετά από τη δυναμική κινητοποίηση των γονέων την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο Ιλίου, υποσχέθηκε παρεμβάσεις που θα βεβαίωναν την ασφαλή επιστροφή μαθητών και δασκάλων στη σχολική μονάδα. Παρεμβάσεις, όμως, που μέχρι και σήμερα αρνείται να ολοκληρώσει, αθετώντας τον λόγο της (ολοκλήρωση παρεμβάσεων στην εν λόγω καμινάδα, ολοκληρωμένος, υπεύθυνος έλεγχος ασφαλείας στο σχολείο κλπ).

Σαν μην έφταναν τα παραπάνω κατά τη χθεσινή ημέρα είχαμε νέο «επεισόδιο» στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καθώς κάγκελο αποκολλήθηκε από παράθυρο στο ισόγειο, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου κίνδυνος για σοβαρό τραυματισμό.

Λέμε ξανά «ΩΣ ΕΔΩ». Οι ζωές των παιδιών μας μετράνε. Οι ζωές των μαθητών μετράνε. Δεν μπορεί όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά ζητήματα, να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από τη διοίκηση του Δήμου ή να επιχειρείται να κρυφτούν «κάτω από το χαλί».

Η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των σχολείων στο Ίλιον, θα πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, για όλους μας.

Ζητάμε και απαιτούμε:

1) Να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ η αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο 3ο Δημοτικό Ιλίου, ώστε να επαναλειτουργήσει το σχολείο άμεσα με ασφάλεια.

2) Να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή το σταμάτημα των μαθημάτων το Πάσχα και να διεξαχθούν ΑΜΕΣΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ έλεγχοι από το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό των Κτιριακών Υποδομών και του Δήμου τόσο στο 3ο Δημοτικό αλλά και σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας, ώστε να επιβεβαιωθεί εκ νέου η καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων ή να διορθωθούν όποια προβλήματα τυχόν διαπιστωθούν.

3) Ενίσχυση της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, ενίσχυση της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας σε αυτά.

4) Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη – Σύγχρονα, αξιοπρεπή και ασφαλή σχολεία για μαθητές & εκπαιδευτικούς.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας