Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ασυμβίβαστο Ίλιον - Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», προσεχώς επιχειρηματικό πανηγύρι!

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ασυμβίβαστο Ίλιον - πρώην Αριστερό Σχήμα Ιλίου.


21 χρόνια φέτος από την «ίδρυση» του Πάρκου, 21 χρόνια επιχειρούμενα και πραγματοποιημένα εγκλήματα οικονομικά – περιβαλλοντικά αλλά και πολιτικά:Οικονομικά, εφόσον έχουν χαθεί κονδύλια και καμία υπευθυνότητα δεν έχει αποδοθεί.
Περιβαλλοντικά, γιατί η μοναδικής αξίας χλωρίδα και πανίδα του πάρκου κινδυνεύει και τελεί υπό εξαφάνιση, με τη συνεχή τσιμεντοποίηση και τις συνεχείς παραχωρήσεις.


Πολιτικά, γιατί εδώ αλλοιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου. Γιατί μέσα από τη δοκιμασμένη συνταγή της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης, αποσκοπούν στο να ξεφυτρώσει η ιδιωτική πρωτοβουλία ως μεσσίας, ως αυτός που θα δώσει τη λύση.

Όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει είναι φορείς μιας συγκεκριμένης πολιτικής, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που έχει θύτες και θύματα. Και θύματα είμαστε όλοι εμείς που βιώνουμε αυτή την κατάσταση, σε ένα Πάρκο που είναι πνεύμονας/ανάσα ζωής για σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο, όχι μόνο για τους όμορους Δήμους.

Έτσι και τώρα παρουσιάστηκε μία «Πρόταση διαμόρφωσης του Πάρκου» η οποία περιλαμβάνει τσιμεντοποίηση ακόμα και στο δασικό πυρήνα του Πάρκου με δημιουργία ξενοδοχείου, δενδρόσπιτων με μεταλλικές κατασκευές, δημιουργία εναέριων ποδηλατοδρόμων, σύστημα δικτύου μεταφορών μέσα στο Πάρκο, νέες εγκαταστάσεις εστίασης, μετατροπή του καναλιού σε εμπορικό δρόμο με αγορές, συνεδριακό κέντρο, επέκταση του θεάτρου, νέο παρκινγκ στον χώρο κάτω από την νότια λίμνη, παραλία κ.α. 


Έτσι το Πάρκο γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό και προσοδοφόρο «φιλέτο» για παντός είδους ιδιώτες επενδυτές, ιδιαίτερα τώρα που θα δημιουργηθεί και σταθμός ΜΕΤΡΟ εκεί….

Το Πάρκο όμως, προστατεύεται αυστηρά από το Σύνταγμα και την δασική νομοθεσία όπως όλα τα δάση, άλση και Πάρκα και απαγορεύονται αλλαγές χρήσης γης.

Οι δηλώσεις του Φορέα διά της Προέδρου του, του Περιφερειάρχη και του Υφυπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ότι στόχος τους είναι να διαφυλαχτεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου και ο ρόλος του ως τόπος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δεν πείθουν ούτε τον πιο αφελή!

Τα δε ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων γίνονται «καμένα χαρτιά» εφόσον δεν συνοδεύονται με συντονισμό των Δήμων και κινητοποίηση των κατοίκων.

Χρειάζεται τώρα: Διεκδίκηση, κινητοποίηση όλων μας, αγώνας για ένα πάρκο που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη και τις πολυεθνικές.

Πρέπει να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:Να ΑΚΥΡΩΘΕΙ και να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ το σχέδιο τσιμεντοποίησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του Πάρκου Τρίτση και να καταγγελθεί με κάθε μέσο θεσμικό, νομικό και κινηματικό.
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, δηλαδή σε όλους μας, γι’ αυτό και επιβάλλεται πάγια και διαρκής κρατική χρηματοδότηση.


Καμία αλλαγή, κανένας άλλος αποχαρακτηρισμός χρήσης γης εντός των ορίων του Πάρκου. Να αποσαφηνιστούν τα όριά του και να ανακτηθούν οι καταπατημένες εκτάσεις.


Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του Πάρκου.
Να ενισχυθεί η δενδροφύτευση όπου είναι αναγκαίο και να υπάρξει σχέδιο πυροπροστασίας.


Να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης – μελέτης βιωσιμότητας του Πάρκου, με τη συμμετοχή ειδικού επιστημονικού προσωπικού που να υπηρετεί την άποψη ότι το Πάρκο αποτελεί λαϊκή περιουσία και δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας