Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου Νίκου Σταματόπουλος παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ στο δημαρχείο Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2024

 

 

 

 

Βασικό αίτημα η μετεγκατάσταση του σχολείου αφού οι υπάρχουσες υποδομές είναι εντελώς ακατάλληλες

Πλήθος γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο) Ιλίου, συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του σχολείου την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με βασικό αίτημα τη μετεγκατάσταση του σχολείου αφού οι υπάρχουσες υποδομές είναι εντελώς ακατάλληλες.

  • Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων «εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά μας για την ακαταλληλότητα των υποδομών του σχολείου μας, όπου φοιτούν παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς τις αρμόδιες αρχές, το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί σε επικίνδυνες και ακατάλληλες συνθήκες που δεν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια για την ασφαλή και υποστηρικτική εκπαίδευσή των παιδιών μας. Η μακροχρόνια αδιαφορία των υπευθύνων και οι επανειλημμένες αναβολές για την αναβάθμιση των υποδομών θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων».


Ο σύλλογος γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου διεκδικεί την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου ή μεταστέγασή του σε κατάλληλο σχολικό κτίριο που θα πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του σχολείου. Επίσης την αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογικά μέσα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, εξασφάλιση μεταφοράς με πούλμαν όλων των μαθητών/μαθητριών από και προς το σχολείο.

  • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο Νίκος Σταματόπουλος, μεταφέροντας τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στα δίκαια αιτήματα των γονιών. Μετέφερε επίσης τη δέσμευση πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να ασκηθεί πίεση στη δημοτική αρχή και στην κυβέρνηση για να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.


Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων πραγματοποίησε συνάντηση με την δήμαρχο για να θέσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του. Στη συνάντηση δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις, επιβεβαιώνοντας πως ο αγώνας χρειάζεται να συνεχιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις (δήμος, περιφέρεια, υπουργεία) μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα.


Ίλιον 11/10/2024

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας