Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ 10Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2021

Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με το μέλος της Γραμματείας του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γ. Μαρματάκη, επισκέφθηκαν τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι. Η Χ. Καφαντάρη δήλωσε:

Σήμερα Πέμπτη 8-7-2021 συναντηθήκαμε με το Διοικητή του 10ου πυροσβεστικού σταθμού Περιστεριού και το προσωπικό του Σταθμού. Ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία και οργάνωση του Σταθμού, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, που διανύουμε.

Συζητήσαμε για τη στελέχωση, τις αρμοδιότητες του σταθμού εντός των χωροταξικών ορίων που έχει στην εποπτεία του και περιλαμβάνει και Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Αναφερθήκαμε στην εφαρμογή του νομού 4662/2020, στο κατά πόσο λύνει ανάγκες και προβλήματα που προκύπτουν στην Υπηρεσία. Σημειώθηκε η ανάγκη ανανέωσης του στόλου πυροσβεστικών οχημάτων, η απλούστευση διαδικασιών, καθώς υπάρχει η σχετική γραφειοκρατία στις προμήθειες.

Παρά τα όποια προβλήματα, το ηθικό στο ανθρώπινο δυναμικό του Σταθμού, είναι υψηλό και βασίζεται κυρίως στην κατάρτιση, αλλά και την καλή συνεργασία που χαρακτηρίζει την ομάδα.

Αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη καλύτερης συνεργασίας των Δήμων με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με μηχανολογικό εξοπλισμό (χωματουργικά, υδροφόρες κ.α).

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρούμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού και αναγνώρισης από το κοινωνικό σύνολο, κυρίως για το δύσκολο έργο που επιτελεί, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και φυσικές καταστροφές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας