Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ρ. Δούρου στο ΚΥ Περιστερίου: Κυβέρνηση και Περιφέρεια αδιαφορούν συστηματικά για την ΠΦΥ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2022

 

Η Δύναμη Ζωής έδινε και δίνει συστηματικά αγώνα για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είχε στηρίξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη διασφάλιση 50 εκατομμυρίων ευρώ, για προσλήψεις στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους των Εξωτερικών Ιατρείων και των Εργαστηρίων καθώς και στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Την επικεφαλής της Δύναμης Ζωής συνόδευαν ο Χρήστος Πολυχρονίου, γιατρός του Κέντρου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας, Αναπληρωτής συντονιστής Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Κώστας Βλάχος, γιατρός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και ο Σπήλιος Μπίθας, μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης και έλλειψης ειδικοτήτων (οφθαλμίατρου, ουρολόγου, γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου, κ.α.). Παράλληλα τέθηκαν και όλα τα ζητήματα που πηγάζουν από την απόφαση της Κυβέρνησης να καταστήσει τα δημόσια Νοσοκομεία σε μίας νόσου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων. Συγκεκριμένα στην έλλειψη προσλήψεων που υπονομεύει την λειτουργία του κέντρου Υγείας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας, στην έλλειψη αντιδραστηρίων και την δυσλειτουργία συνεργασίας με το κεντρικό εργαστήριο της 2ης ΥΠΕ. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν επίσης και την διακοπή, εδώ και δύο χρόνια, των προγραμμάτων Πρόληψης, Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ανώδυνου Τοκετού και των κατ’ οίκον επισκέψεων σε λεχώνες. Πέρα από την ανάγκη επανέναρξης αυτών των προγραμμάτων, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν την κρίσιμη σημασία για τις δομές Υγείας της Δυτικής Αθήνας που έχει η επαναλειτουργία του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών που λειτουργούσε καθημερινά με 5 ειδικότητες (παθολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, χειρούργο και οδοντίατρο), καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

“Κυβέρνηση και Περιφέρεια αδιαφορούν συστηματικά για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επιλέγοντας συστηματικά την επικοινωνία και όχι την ουσία. Όμως υγειονομικοί και πολίτες υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες αυτών των επιλογών. Τα προβλήματα που μας περιέγραψαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, εδώ στο Περιστέρι, στη συνάντησή μας, είναι ενδεικτικά: Υποστελέχωση, ελλείψεις υποδομών, εγκατάλειψη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται με τα σχέδια της Κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ που θα σημάνει τη διάλυση του δημόσιου τομέα υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων”, σημείωσε η Ρένα Δούρου.

Η Δύναμη Ζωής έδινε και δίνει συστηματικά αγώνα για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είχε στηρίξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη διασφάλιση 50 εκατομμυρίων ευρώ, για προσλήψεις στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας