Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ψηφιακά τα πολεοδομικά δεδομένα από τον Δήμο Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2022




Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία διατίθεται από τον Δήμο Περιστερίου στους πολίτες, αυτήν τη φορά, στο πεδίο των Open Data και συγκεκριμένα για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης.

Ακολουθώντας την οδηγία του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Λύκος και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Τσίνας, μαζί με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης Αριστοτέλη Κωνσταντόπουλο και την Τοπογράφο Μηχανικό της υπηρεσίας Νικολέττα Κρητικού, δημιούργησαν εντός της υπηρεσίας, τη νέα εφαρμογή, η οποία:


  • ενημερώνει για το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου,
  • για τους όρους δόμησης,
  • για τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους,
  • τις τεχνικές εκθέσεις,
  • τα διαγράμματα εφαρμογής,
  • τις τροποποιήσεις ρυμοτομικού σχεδίου,
  • για τις χρήσεις γης, κτλ.


Επίσης, περιλαμβάνει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου όπως σχολεία, παιδικές χαρές, εκκλησίες, κτλ. που συνεχώς θα εμπλουτίζονται με νέα δεδομένα.

Η υπηρεσία διατίθεται στους πολίτες μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το site του Δήμου, www.peristeri.gr και από το URL: https://pgis.peristeri.gr/portal/apps/webappviewer/index.html?id=6bcd64486c5741a8b981b8d89e66ae33

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λύκος, τονίζει ότι: «Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ειδικώς τους μηχανικούς και αποτελεί προϊόν εσωτερικής ανάπτυξης, εξοικονομώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους για τον Δήμο και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παραγωγής λογισμικού από τις υπηρεσίες μας. Είναι μια ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα που ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει όλους τους πολίτες αλλά και τους μηχανικούς, για την εύκολη και χωρίς προβλήματα άσκηση του επαγγέλματός τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίνας υπογραμμίζει ότι: «Σε πρώτη φάση λειτουργεί σε BETA και περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις των χρηστών για τυχόν προβλήματα που κατά τη γνώμη τους θα παρουσιαστούν. Έτσι, ελπίζουμε με τις παρατηρήσεις τους και τη βοήθειά τους να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και κάθε μέρα να παρουσιάζουμε μια αρτιότερη & πιο εύχρηστη εφαρμογή. Επειδή η όλη διαδικασία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο παρακαλούμε για περισσότερη ασφάλεια, τα επίσημα στοιχεία να αντλούνται από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Υ.ΔΟΜ».

 



Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας