Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: Η κυβέρνηση "δείχνει" Παχατουρίδη για το “ντόμινο” διάλυσης ΕΝΕΕΓΥΛ-14ου Γυμνασίου-11ου ΓΕΛ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2022


 

 

Με ευθύνη υπουργείου, Δήμου Περιστερίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας τρία σχολεία του Περιστερίου βρέθηκαν σε τροχιά διάλυσης με ξαφνικές αποφάσεις για γνωστά προβλήματα και ενώ οι μαθητές είχαν ήδη μπει στις τάξεις τους. Την υπόθεση που προκαλεί αναταραχή σε χιλιάδες ανθρώπους με τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία έφερε στη βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, προτείνοντας τη λύση που είναι προφανής σε όλους -εκτός από αυτούς που αποφασίζουν.
 

Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε -και η διοίκηση του δήμου υπερψήφισε στις 15 Σεπτεμβρίου- να μεταφερθεί το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου στο 14ο Γυμνάσιο χωρίς καμία προετοιμασία και μελέτη καταλληλότητας. Το 14ο αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο 11ο Λύκειο, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία και μελέτη καταλληλότητας. Αποφασίστηκε δηλαδή η συστέγαση των δύο σχολείων.
 

Από εκεί που υπήρχε πρόβλημα στο ένα κτίριο -αυτό που στεγάζει ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ- τώρα προκαλούν πρόβλημα συνολικά σε τρία σχολεία. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει πάρει και χρησιμοποιεί ως γραφεία το σχολικό κτίριο του 13ου -στο οποίο θα μπορούσε με τις κατάλληλες μετατροπές και μελέτες να βρει μόνιμη στέγη το ΕΝΕΕΓΥΛ. Κι όμως, αρνούνται να το κάνουν.
 

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγ. Συρίγος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη δήλωσε μεν “θαυμαστής” του έργου του κ. Παχατουρίδη, ουσιαστικά όμως άφησε έκθετο τον δήμαρχο λέγοντας ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει αίτημα σχετιζόμενο με τις στεγαστικές ανάγκες του ΕΝΕΕΓΥΛ, του 14ου Γυμνασίου και του 11ου ΓΕΛ, αλλά και παραθέτοντας αναλυτικά τα ποσά που έχει εισπράξει ο δήμος για επισκευή και συντήρηση σχολείων από το 2018. Το ποσό ξεπερνά τα 5.380.000 ευρώ.
 

Τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα; Γιατί σχολεία στις φτωχότερες γειτονιές του Περιστερίου, όπως το 14ο, παραμένουν χωρίς εργασίες συντήρησης εδώ και τόσα χρόνια -σίγουρα κατά τη διοίκηση Παχατουρίδη; Γιατί το ΕΝΕΕΓΥΛ βρίσκεται σε ένα κτίριο εντελώς ακατάλληλο όπου -παρά τις διαφημιστικές καμπάνιες του δήμου για “προσβασιμότητα”- δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία για αξιοπρεπή στέγαση των μαθητών;
 

Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί που τόσο ικανοποιούν την κυβέρνηση δε βρίσκουν χώρο στο Περιστέρι. Το αντίθετο -η Ένωση Γονέων της περιοχής το λέει καθαρά σε ανακοίνωσή της: “Όλοι οι γονείς αγωνιούμε, ανησυχούμε και βρισκόμαστε απέναντι στα ίδια προβλήματα. Τα παιδιά μας θα έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και δε θα διαχωρίζονται ανάλογα με το πόσο φουσκωμένη είναι η τσέπη των γονιών τους ή σε ποια γειτονιά έτυχε να μένουν”. Το λέει με χαρακτηριστικό τρόπο σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων: “Και τα τρία σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας, ποιότητας. Δε θα φαγωθούμε μεταξύ μας για να καλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου στο θέμα της σχολικής στέγης”.
 

Η αναλγησία υπουργείου, Δήμου και Δευτεροβάθμιας είναι φανερό ότι δε θα γίνουν ανεκτές. Η λύση υπάρχει, είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25. “Να βρεθεί μία προσωρινή λύση αυτή τη στιγμή για τις αίθουσες που χρειάζεται το ΕΝΕΕΓΥΛ για να μείνει στον χώρο του, να δανειστεί αίθουσες προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει. Να ετοιμαστεί το 13ο και του χρόνου να μπει στο 13ο -ως μόνιμη έδρα του- το ΕΝΕΕΓΥΛ. Να μείνει το 14ο Γυμνάσιο στη θέση του σε ένα σχολείο που θέλει συντήρηση γιατί είναι εντελώς απαξιωμένο αλλά είναι σε πολύ καλή κτιριακή υποδομή κατά τα άλλα. Να μείνει το 11ο σχολείο στη θέση του, σε ένα καινούριο σχολείο το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το 11ο. Και να αποκατασταθεί και η τάξη στο ΕΠΑΛ που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή το ΕΝΕΕΓΥΛ.”

Το “ντόμινο” της καταστροφής τριών σχολείων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. 

 

 Κρ. Αρσένης - Βουλευτής ΜΕΡΑ25 Δυτικού τομέα

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας