Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: ΝΤΡΟΠΗ για τις αποφάσεις της Διοίκησης Παχατουρίδη για την επικίνδυνη συστέγαση 14ου Γυμνασίου-11ου Λυκείου- ΕΝΕΕΓΥΛ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2022



Αποτροπιασμό και μόνο μπορεί να προκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου της 13ης Οκτώβρη 2020 για το θέμα της συστέγασης 14ου Γυμνασίου- 11ου Λυκείου και του ΕΝΕΕΓΥΛ (σε όποιον είχε την υπομονή να παρακολουθήσει).


 Για άλλη μία φορά κυνικά και προκλητικά η Διευθύντρια Β Βάθμιας Γ Αθήνας και η Διοίκηση Παχατουρίδη κάλεσε τους γονείς των τριών σχολείων να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» (!!!) και να δεχτούν συστεγάσεις, μάθημα σε αποθήκες, κυλικεία και αίθουσες χωρίς παράθυρα.
 Εκεί που έδωσαν τα ρέστα τους ήταν ότι ζητούσαν από τους γονείς παιδιών ΑμεΑ να δεχτούν να πάνε τα παιδιά τους σε ένα σχολείο χωρίς καμία προδιαγραφή για ειδικό σχολείο!!!

Οι περιστάσεις και το ύψος τους είναι όμως διαφορετικές και εδώ το μπόι της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πολύ μικρό.Εδώ και 7 χρόνια δημιουργήθηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ συστεγασμένο με το ΕΠΑΛ.
 Κάθε χρόνο εγγράφονταν στο ΕΝΕΕΓΥΛ 25 περίπου νέοι μαθητές. Γεγονός που σημαίνει ότι με μαθηματική ακρίβεια θα φτάναμε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Σήμερα και ενώ το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση Παχατουρίδη ήταν γνώστες του προβλήματος, 100 παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πήγαιναν στο σχολείο μέχρι πριν λίγες μέρες ενώ όταν επέστρεψαν 70 στοιβάζονται μέσα σε ένα αμφιθέατρο.

Τι έκαναν το Υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη που τώρα δεν τσιγκουνεύονται κροκοδείλια δάκρυα:ΟΤΑΝ πέρσι 27 παιδιά (3 τμήματα) έκαναν μαζί μάθημα στο ΕΝΕΕΓΥΛ;ΟΤΑΝ από το καλοκαίρι ήξεραν ότι το πρόβλημα θα διογκωνόταν;

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ. Στάθηκαν άξιοι στο ύψος των περιστάσεων της πολιτικής που ακολουθούν.

Η πρόχειρη και επικίνδυνη απόφαση τους για συστέγαση των σχολείων και σαρδελοποίηση των μαθητών έδειξε εδώ και ένα μήνα τα αποτελέσματα της:Mετέφεραν ένα τμήμα του ΕΝΕΕΓΥΛ στο 14ο Γυμνάσιο (ένα κτίριο ανοικτής δόμησης με μπαλκόνια και ολόκληρο προαύλιο στον 1ο όροφο), που δεν ενδείκνυται για παιδιά με τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Αφήνουν στην ησυχία του το κτίριο του 13ο Λυκείου για να στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΄Γ Αθήνας και την ίδια ώρα υπερασπίζονται αυτή τους την απόφαση επειδή δήθεν “είναι δύσκολο και χρονοβόρο να μετακομίσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας” (ενώ βλέπετε είναι εύκολο να μετακομίσει ολόκληρο σχολείο από μια περιοχή σε μια άλλη).
Συστέγασαν τρία (3) σχολεία, μάλιστα το ένα είναι Ειδικό σχολείο, σε δύο κτήρια αφού με βάση τις αποφάσεις τους το 11ο Γυμνάσιο θα χρησιμοποιεί αίθουσες του ΕΝΕΕΓΥΛ για να κάνει μάθημα.Αφήνουν τα παιδιά εδώ και ένα μήνα να κάνουν μάθημα στο κυλικείο, σε αποθήκη χωρίς παράθυρο, πηδάνε μάντρες για να κάνουν μάθημα και περνάνε ανάμεσα από κάγκελα. 27 παιδιά σε μια τάξη, μάθημα σε βιβλιοθήκη χωρίς πίνακα. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω...

Αυτά μικρή σημασία έχουν για το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Γ Αθήνας και τη Διοίκηση Παχατουρίδη.

Στο πραγματικό ύψος των περιστάσεων είναι ο αγώνας για:ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-11ου ΛΥΚΕΙΟΥ- ΕΝΕΕΓΥΛΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 11ου ΛΥΚΕΙΟΥΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των συλλόγων γονεών, συλλόγων διδασκόντων και των μαθητών και των τριών σχολείων.


Τοποθέτηση του Γιώργου Σιδέρη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/10/2022





Τοποθέτηση του Φίλιππου Φλουσκούνη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/10/2022




Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας