Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι - Θανάσης Καποτάς: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και 11ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022

 

Η παράταξη   Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη συστέγαση των 14Γ-11Λ στο κτίριο του Λυκείου και τη μετεγκατάσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ από το ΕΠΑΛ στο κτίριο του 14ου Γυμνασίου:

 

Επί ένα μήνα και πλέον , έχουν αναστατωθεί 4 σχολεία (14ο Γυμνάσιο, 11ο ΓΕΛ ,,ΕΝΕΕΓΥΛ,, και ΕΠΑΛ) με τις ξαφνικές αποφάσεις -αρχές Σεπτέμβρη -, συστέγασης των 14Γ-11Λ στο κτίριο του Λυκείου και μετεγκατάστασης του ΕΝΕΕΓΥΛ από το ΕΠΑΛ στο κτίριο του 14ου Γυμνασίου.


Και όλα αυτά ,επειδή εδώ και 12! χρόνια δεν έχει ακόμα κατασκευασθεί κτίριο για το Ειδικό σχολείο που αναγκάζεται να μεταφέρεται από δώ και από εκεί ,με πρόσφατη τη συστέγαση του με το ΕΠΑΛ.
Την ολιγωρία, τις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες του Υπουργείου, της διεύθυνσης Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και της δημοτικής αρχής, πληρώνουν έτσι, πρώτα οι μαθητές και μετά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Με σπασμωδικές ενέργειες , είναι σα να προσπαθούν να στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου και η άρνηση των σχολείων να στριμωχθούν συστεγαζόμενα, παρουσιάζεται ως άρνηση να βοηθήσουν να στεγασθεί κάπου το Ειδικό Γ-Λ.


Δεν εισακούονται προτάσεις των ενδιαφερόμενων μερών , ούτε της ΕΛΜΕ, που ζητά να παρέχονται σε όλους τους μαθητές όλα τα μέσα τόσο σε υποδομές όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες.


Εμείς, ως δημοτική παράταξη, ΔΕΝ ψηφίσαμε τις προτάσεις της Β΄βάθμιας και της διοίκησης του Δήμου.


Συστρατευόμαστε με τις αγωνίες μαθητών, γονιών και καθηγητών, δεν ξεχνάμε τις ευθύνες των διοικούντων για τη κατάσταση, επιμένουμε ότι η όποια –προσωρινή –λύση πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερόμενων .


Είμαστε αντίθετοι σε οιαδήποτε μορφή υποβάθμισης των Δημόσιων σχολείων , σε συγχωνεύσεις και συστεγάσεις και διεκδικούμε τη κατασκευή κτιρίου με απαιτούμενες σύγχρονες ειδικές προδιαγραφές για το ΕΝΕΕΓΥΛ, που θα έπρεπε να είχε αρχίσει ήδη από Χθές.


Για τους Ανοιχτούς Ορίζοντες
Θανάσης Καποτάς
Σοφία Αλεξοπούλου

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας