Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παραίτηση μελών Γραμματείας παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι»

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2023

Τις παραιτήσεις τους από μέλη της γραμματείας της παράταξης ανοιχτοί Ορίζοντες, υπέβαλαν ο Φώτης Κουγιουμτζής τέως επικεφαλής της παράταξης ενεργοί πολίτες και ο Αντρέας Πιλάλης τέως συντονιστής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες.

 

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρουν ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν Σε αυτή τους την ενέργεια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του κ. Παχατουρίδη, του επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι" κ. Καποτά που όπως αναφέρουν οι ίδιοι έγινε Χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τα όργανα της παράταξης και χωρίς κάποια ενημέρωση από τον ίδιο ως όφειλε των μελών της παράταξης:

Μετά από ενεργή συμμετοχή πολλών ετών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα  της παράταξης της Αριστεράς στο Περιστέρι, που έχει τις ρίζες της στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ του Δ. Φωλόπουλου και μετέπειτα με τις παρατάξεις ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από μέλη της Γραμματείας της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τους κάτωθι λόγους:

 

  • Α) Αγνοήθηκε η απόφαση της παράταξης του Νοεμβρίου 2022 για αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές με επικεφαλής  πρόσωπο κοινής αποδοχής και προγραμματική σύγκλιση σε προοδευτική κατεύθυνση ! Παράλληλα με συντριπτική πλειοψηφία αποκλείστηκε η κάθοδος με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου αφού δεν εκφράζει τις πιο πάνω προϋποθέσεις!
  • Β) Με ευθύνη του συντονιστή και του επικεφαλής της παράταξης αδρανοποιήθηκε η Γραμματεία πριν και μετά την κομματική απόφαση που πάρθηκε ερήμην των μελών για κάθοδο με το ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου, χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία!  
  • Γ) Ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιό του, του επικεφαλής της παράταξής μας Θ.  Καποτά χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τα όργανα της παράταξης και χωρίς κάποια ενημέρωση από τον ίδιο, ως όφειλε, των μελών της παράταξης.
  • Δ) Αφέθηκε η παράταξη της  Αριστεράς με ιστορικές καταβολές στα δρώμενα της Πόλης  βορά στις επιδιώξεις του «πρύτανη της αυτοδιοίκησης » με εσκεμμένη προσπάθεια αδρανοποίησης-διάλυσής της και φίμωση των μελών της, που με συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετα στις πιο πάνω επιλογές!
  • Κατόπιν των ανωτέρω για λόγους αξιοπρέπειας,  ήθους και πολιτικής συνέπειας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη της Γραμματείας της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

 

Δηλώνουμε ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για την  συνέχιση της ιστορικής διαδρομής της παράταξης της Αριστεράς στο Περιστέρι! Την έχει ανάγκη η κοινωνία και η πόλη για ουσιαστικές λύσεις ! 

Θα συνεχίσουμε να  προασπίζουμε  το Δημόσιο Συμφέρον που καταστρατηγήθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και δόθηκε βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα!  Θα είμαστε κοντά στις παραμελημένες γειτονιές και τους ανθρώπους που τις κατοικούν !

 Μακριά από τον πολιτισμό του lifestyle και κοντά στους ενεργούς πολίτες που αναζητούν εναγωνίως τρόπους και μέσα αληθινής, συμμετοχικής  πολιτιστικής έκφρασης.
 

Τέλος,  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της παράταξης για την μέχρι σήμερα κοινή μας προσπάθεια και να ζητήσουμε την κατανόηση τους για τα όποια τυχόν λάθη ή παραλείψεις μας.
Για ένα μόνο θέλουμε να είσαστε σίγουροι! Δεν προδώσαμε ποτέ τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς!
Σας ευχαριστούμε για όλα
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

 

Φώτης Κουγιουμτζής τ. επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
 

Αντρέας Πιλάλης τ. συντονιστής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας